Egy csinos szoknya viselése már önmagában nőiessé teszi a megjelenést. Azonban még az igencsak apró hibákon is el lehet csúszni, s sikkes ruhadarab ide vagy oda, az összkép mégsem lesz az igazi. Egy stílusos szett részeként a szoknya abszolút dominál, meghatározó eleme lesz az outfitnek, mégis van néhány alapszabály, amit mindenképpen célszerű betartani. Ha ezekre odafigyelsz, nem jelentkezik az alakromboló hatás.

hirdetés

A szoknya így lesz igazán csinos és előnyös

Sokan azt gondolják, hogy egyetlen szoknyával el van intézve a nőies, eleganciát sugalló összkép. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű. Egy pici apróságon, egy egyszerű részleten is el lehet csúszni, ugyanis a szett egy pillanat alatt lerombolhatja a csinos eredményt. A vlogger a videóban több variáció segítségével mutatja meg, hogy hogyan érdemes kombinálni a szoknyákat a téli szezonban. A felsőkre, kabátokra és csizmákra egyaránt kitér.

 

Nem mindegy, hogy milyen felsővel kombinálod

Habár egy csinos szoknya viselése már önmagában fókuszba helyezi a nőiességet, egy rosszul megválasztott felső romba döntheti a sikkes kisugárzást. Ilyenkor egyértelműen a melegebb pulcsik dominálnak, ám a réteges öltözködésre alkalmas vékony, finomkötött blúzok sem maradnak a háttérben. A lényeg, hogy a pulóver passzoljon a szoknya fazonjához, illetve semmiképp ne fedje el a derékvonalat. Tehát egy szélesen szabott, kifelé ívelő vonalvezetés esetén nem biztos, hogy az oversize felső előnyösen mutat majd, inkább egy testhezállóbb, kevesebb anyagot felgyűrő változat viselése tanácsos.

A pulcsit minden esetben célszerű betűrni a szoknya alá. Ha erre nincs lehetőség a vékony vagy éppen szűk anyag miatt, akkor elegendő, ha csupán elöl dugod be az anyagmennyiség egy részét. Egy övvel még tovább fokozhatod a csinos, nőies összképet.

A csizmával is ügyeskedni kell

A csizma hossza akkor igazán fontos, ha hosszabb szoknyáról van szó. Egy lábszárközépig érő vagy éppen boka felett végződő szoknya nem biztos, hogy jól mutat egy alacsonyabb szárú lábbelivel. Ilyenkor a végtagokat két ponton is elvágja a szett, ami szélesítő hatást kelt. Célszerű figyelni a folytonosság megteremtésére, éppen ezért az a legjobb megoldás, ha a csizma szára feljebb ér a szoknya aljánál.

A harisnya éppúgy rengeteget számít

Az sem mindegy, hogy milyen harisnyával viseled a sikkes ruhadarabot. A sötétebb szoknyákhoz fekete, míg a nude vagy éppen fehérre hajazó árnyalatokhoz testszínű verzió passzol igazán. A harisnya vastagságát illetően szintén vannak szabályok, amelyeket célszerű betartani.

A vastag, pamutanyagú darabokat jobb mellőzni, ugyanis egyrészt nagyon hamar bolyhossá válnak, másrészt cseppet sem mutatnak jól egy finom anyagú szoknya mellett. Ezek helyett jobb, ha egy bélelt testszínű harisnyát választasz, amire adott esetben felhúzol egy fekete nejlont is. Olyan lesz, mintha nem is lenne rajtad dupla réteg, az összkép pedig roppant elegáns és kifinomult hatást kelt majd.

A színekkel is hangsúlyozhatod a nőiességed

A tökéletes harmónia egyértelműen kifinomult ízlésről árulkodik. Éppen ezért remek opció, ha monokróm vagy legalább összepasszoló szetteket kreálsz. A letisztult árnyalatok nem csupán emiatt sikkesek, előnyössé is teszik a megjelenést, ugyanis ilyenkor a különböző tónusok nem vágják el optikailag az alakot, így fókuszba kerülnek a csinos vonalak.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés