A kétezres évek elején hordott ruhák többsége igazi kuriózum, bár nem azért, mert ennyi év távlatából pozitívan gondolunk vissza rájuk. Az akkor sikkesnek számító darabok némelyike mára inkább cikinek minősül, hatalmas szerencse, hogy nem váltak újra trendivé ezek a ritka furcsa kombinációk. A tinisztárok előszeretettel viselték a vörös szőnyegen és a színpadon is ezeket az érdekes, szedett-vetett párosításokat.

hirdetés

A 2000-es évek elején sikkesek voltak, szerencsére mára feledésbe merültek

A crop top ma is kifejezetten divatos, ám akkoriban ezek a hasvillantó pólók inkább úgy néztek ki, mintha összementek volna a mosásban. A legtöbb darabról visszaköszönt egy Micimackó vagy Snoopy. Rihanna előszeretettel viselte őket akár fellépéseken is, és rendszerint csípőnadrággal kombinálta, hogy a hasvillantás garantáltan feltűnő legyen. Ma már pont az ellenkezője számít sikkesnek, a rövid fazonú felső magasított derékszabású nadrággal párosítva kerül be az öltözékbe.

Az övek nagyon praktikus és klassz kiegészítői lehetnek a szerelésnek. Azonban a kétezres évek elején a legtöbb elképesztően ronda és értelmezhetetlen volt, nem is a funkció betöltése volt a lényeg. Szimplán az öltözéket szerették volna feldobni az övekkel, amelyek sokszor sem színben, sem stílusban nem passzoltak a többi ruhadarabhoz.

Az akkori tinisztárok gyakran hordták csípőfarmerral úgy, hogy az öv még magasabban volt, mint maga a nadrág, de előfordult, hogy a feltűnő kiegészítő indokolatlanul megjelent egy-egy csinos ruhán is. Ma már köztudott, hogy még a magas, vékony nőknek sem éri meg több vízszintes vonallal tagolni az alakjukat, az eredmény ugyanis cseppet sem lesz előnyös vagy esztétikus.

 

A csípőnadrág gyakorlatilag senkinek nem áll jól, mégis hatalmas rajongótábora volt a kétezres években. Hasvillantó, falatnyi felsőkkel párosították a tinisztárok ezeket az előnytelen ruhadarabokat, és nemritkán hegyes orrú tűsarkú cipővel igyekeztek még inkább feldobni az összképet. Sokszor épp csak a cipő orra látszott ki a nadrág alól, mivel rendszerint túlzottan hosszú fazont választottak. A mai bokavillantó divat mellett már elképzelhetetlen, hogy bárki ilyesmiben rohangáljon az utcán.

A lazább, átmeneti ruhák könnyedén téliessé varázsolhatók, pár apró trükk bevetésével. A sztárok azonban nem bonyolították túl a dolgot a kétezres évek elején, csak felkaptak egy farmert a nyári szoknya alá, ezzel máris megoldották a problémát. Anne Hathaway még tovább tudta fokozni ezt a botrányos összeállítást. A színésznő akkoriban még híresen rosszul öltözött, karrierje kezdetén egy ilyen furcsa, szedett-vetett kombinációra még egy kabátot is rádobott. Szerencsére mára megtalálta kifinomult, nőies stílusát.

A bő halásznadrágok egy nagyon lezser, menő szett részeként jelentek meg akkoriban. A rapperek imádták ezt a ruhadarabot, hiszen hűen tükrözte személyiségüket és egyedi stílusukat. Rihanna néha kicsit túlgondolta szettjeit, s ezeket a laza és sportos nadrágokat magassarkúval kombinálta. Bár a sportos és a laza stílus nem vész össze, a különböző holmik párosítása ilyen formában manapság nemigen állná meg a helyét.

Kiemelt kép: Sam Levi/WireImage/Michael Hickey/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés