A nyári öltözködés során olykor észrevétlenül is becsúszik néhány divatbaki, hiszen a nagy melegben, a kényelem érdekében megengedőbben hunyunk szemet az apróságnak vélt részletek felett. Bár a trendek minden évben változnak, illetve vannak bizonyos ruhadarabok és kiegészítők, amelyek kifejezetten passzolnak az aktuális divathoz, az egyéni stílus és ízlés rendszerint egyedire formálja a megjelenést. Ezek a holmik néhányaknál kiverik a biztosítékot, miközben vannak, akik rajonganak értük. Te melyikre mondasz nemet?

hirdetés

Néhány divatbaki a nyári öltözködésben, amit sokan mégis imádnak

Lábujjas strandpapucs az utcán

Ami szinte mindenkinek elsőként ugrik be a nyári divatbakikat elemezgetve, az egyértelműen a lábujjas strandpapucs esete. Kényelmes, egyszerű viselet, a hatalmas hőségben valóban komfortos. Még az sem probléma, ha hirtelen elkapja az ember lányát a váratlan nyári zápor, a vékony szivacsanyag pillanatok alatt megszárad, még egy óriási égszakadás sem tesz kárt a lábbeliben. A divat már kevésbé tolerálja a kis lábujjas flip-flopot, sokak szerint elképesztően lerombolja, vagy éppen befejezetlenné teszi a nőies összképet.

Fotók: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Légies strandruhákkal viselve talán belefér az utcai divatba, azonban inkább egy tengerparti nyaralás során tett felfedezőtúrán vagy egy üdülővárosban nevezhető sikkesnek. A szimpla hétköznapokon aligha trendi viselet a kis szivacspapucs, a helyzeten még az sem sokat segít, ha az outfit színei passzolnak egymáshoz.

Manapság számtalan típusú lábujjas papucsot lehet már kapni, bőrpánttal, parafa talppal máris nőiesebb, kifinomultabb és stílusosabb hatást kelt az összeállítás.

Fotók: Christian Vierig/Getty Images.

 

Magas talpú flip-flop

A lábujjas papucsot lehet tovább fokozni, a magas talpú verzió tényleg sokaknál veri ki a biztosítékot. Igencsak megosztó darab, a legtöbb nő szerint cseppet sem nőies. Ez a fazon sem a strandon, sem az utcai divatban nem állja meg a helyét igazán, a funkciója éppen annyira kérdéses, mint az, hogy divatosnak számít-e.

Habár a magas sarkú papucsok előnyösen formálják a lábakat, kiemelik a nőies, tónusos alakot és optikailag nyújtják a végtagokat, erről a papucsról mindez aligha mondható el.

Fotók: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kilógó melltartópánt

A kilógó melltartópánt ízléses és szexi is lehet, ha egy finom, könnyed darab kandikál ki a nyári blúz alól, ami remekül passzol a felsőruházat stílusához. A problémát a színben elütő pántok okozzák, de a szilikonverziók éppúgy kiverik a biztosítékot. Noha a kétezres években hatalmas trend volt a szilikon melltartópánt viselése a csőtopok és ejtett vállú ruhák kíséretében, manapság tűzre való kiegészítőnek tartják. Valóban nem esztétikus, így érdemes kerülni a korábban hasznos szilikonpántokat.

Fotó: Getty Images.

 

A nyitott hátú ruhák átvették a vezetést a népszerűségi listán, a szexi nyári ruhákhoz azonban speciális megoldásra van szükség. Az ezekből kilógó melltartók nagyon lerontják az összképet, érdemes alternatív megoldások után nézni, ha egy hasonló szabású darabot szemeltél ki magadnak.

Fotók: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Melltartó felső helyett

Noha a falatnyi, melltartóra hajazó topok rendkívül nőiesek és sikkes viseletnek számítanak manapság, azért a jó ízlés határát érdemes meghúzni az utcai öltözködést illetően. Egy blézerrel összeboronálva még elegáns is lehet az összkép, azonban a tipikus melltartófazonok már sokaknál kihúzzák a gyufát.

Ahhoz, hogy valaki egy szimpla melltartóban jelenjen meg az utcán, kell önbizalom, azonban mások számára kellemetlen és zavaró lehet a fehérnemű látványa. Mondjuk egy bár teraszán koktélt szürcsölgetve igen, de a tömött villamoson vagy a munkahelyen már nehezen képzelünk el egy ilyen szettet.

Fotók: Christian Vierig/Valentina Frugiuele/Getty Images.

 

Fenékvillantó rövidnadrág

Ahogy a melltartó esetében, úgy a nyári szezonban közkedvelt fenékvillantó rövidnadrágok terén is igaz, hogy nem feltétlenül a viselője számára zavaró a kihívó fazon, sokkal inkább másokat érint kellemetlenül a látvány. Lehet valaki extrán kisportolt, a tónusos, vonzó alak még nem jelenti azt, hogy minden testrészt érdemes megmutatni.

Bár vannak ízléses farmersortok, a kikandikáló fenékvonallal nem árt vigyázni, hiszen kihívó és közönséges összképet teremthet a túlzottan rövid fazon.

Fotó: Getty Images.

 

Kilógó zsebek

A röviden szabott sortok másik problémáját a kivillanó zsebek jelentik. Egy szaggatott, trendi darab esetén még jól is mutathatnak a praktikus részletek, azonban egy szimpla, klasszikus rövidnadrágnál kifejezetten furcsa látványt teremtenek a kilógó zsebek.

Különösen akkor lesz ez igazi nyári divatbaki, ha az átlátszó, kikandikáló anyagon átüt a tartalom. Legyen szó zsebkendőről, telefonról vagy lakáskulcsról, a látvány mindenképpen érdekes lesz.

Fotók: Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Christian Vierig/Valentina Frugiuele/Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés