A stílusos öltözködésnek nem szab gátat az életkor, hiszen divatos szettek mindenki számára léteznek, csak jól kell tudni kiválasztani őket. Az olasz nők öltözködése 50 felett is kortalan, és remek érzékkel válogatják össze ruhatáruk tartalmát. Érdemes ellesni a trükkjeiket!

hirdetés

Az olasz stílus nagy múltú tradíciókra tekint vissza, számos divatháza akad az országnak, amely világszerte híres.  Prada, Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Fendi, és még sorolhatnánk azokat a márkákat, amelyek naponta formálják, alakítják divatkultúrájukat és ízlésvilágukat.

Bár az olasz nők köztudottan remek divatérzékkel rendelkeznek, nem csak szimplán követik a trendeket, hanem igyekeznek a saját egyéniségükhöz igazítani a klasszikus stílusesszenciákat és az aktuális irányzatokat.

Stílusos olasz nők,  50 felett: a divat csupa játékosság

Az olaszok öltözködését meghatározza az a fajta szenvedély, amely átszövi a dolce vita életmottójukat. Ám a színharmóniák, hangulatok megjelenítése mellett nagyon fontos számukra a kényelem és a minőség is, illetve akadnak olyan klasszikus időtálló darabok, amelyek szinte minden nő szekrényében megtalálhatóak.

A stílusos olasz nők ruhatárában a letisztult kreációktól kezdve a csillogó, merészebb darabokig sokféle stílus keveredhet, melyeket gyakran egymással ötvöznek.

A divat számukra csupa játékosság, és a kísérletezgetést abszolút nem érzik korhoz kötöttnek. Az, hogy még a teljesen semleges, bézs és földszínű szettjeik is elegánsan mutatnak a hétköznapokban, leginkább annak köszönhető, hogy többnyire minőségi anyagokat viselnek.

Még a hírnévtől mentes, hétköznapi olasz butikokba sem engedik be a silány textíliákból készült holmikat, és a kiegészítők formavilágára, anyaghasználatára különösen adnak.

Sandra Bacci elmúlt ötven, de szenvedélyesen imád öltözködni. Számára a vidám színek és a stílusos kiegészítők, úgy mint a kalapok, a napszemüvegek és a vastag övek a nyári viseletek must have kellékei.

A blogger szereti a romantikus és vagabond stílusú elemeket, szívesen merít ihletet az utazások hangulatából, ugyanakkor az olyan klasszikusok sem hiányoznak a repertoárjából, mint a tengerészcsíkos kardigán, vagy a bő selyemruha. Bátran játszadozik a mintákkal, színekkel, mégsem keltenek kaotikus hatást az öltözékei.

Ha elegánsabbra szeretne váltani, akkor tudja, hogy a legmegbízhatóbb társak ez esetben a derékban szűkített, és az alul fodrozott maxiruhák tudnak lenni.

Rita Palazzi kissé teltebb alkat, de igazi bomba nő. Az élvezetes öltözködést a minták és színek csodálatos világa teremti meg számára. Az izgalmas motívumok egyszerre keltenek nőies és vidám látványt. Legyen szó ruháról, blézerről vagy sikkes felsőről, mindegyikből a különlegeset keresi a blogger.

A díszes ruhák mellett azonban az ő ruhatárában is akad egy-egy letisztultabb darab. A klassszikus fekete kisruha Palazzi szettjei közül sem hiányozhat, hiszen ezzel lehetetlen mellényúlni.

Nadia La Bella a vékonyabb hölgyeknek szolgál remek divattippekkel. Első ránézésre meg nem mondanánk róla, hogy már túlvan az ötvenen, hiszen fiatalos külseje és öltözködése nagyon megtévesztő. A bohém lelkületű hölgyemény él-hal a divatért. Képei alapján pedig érthető is, hogy miért.

A divatszakértő szívesen kipróbálja az olyan új trendeket is, mint a fűzős szandál, vagy a divatos fejkendő, melyek játékosságot visznek összeállításaiba, ez a csibészes lazaság pedig nagyban rásegít arra, hogy abszolút kortalannak tűnjön a megjelenése.

A blogger élő bizonyíték rá, hogy a trapézszárú és bő fazonú nadrágok kortól függetlenül, bármelyik nőnek bekerülhetnek a szekrényébe, hiszen ezek időtálló fazonok, melyek újra és újra felbukkannak a divatban. Megjelenései vidámak és bohémek, mégis sikkesek maradnak, vagyis 100%-ban olaszos az összhatás.

Kiemelt kép: smilingischic, ritapalazzi, asmileplease/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés