Miuccia Prada nevében két híres olasz divatház is megbújik. A tervező a Prada örököse, ennek ellenére a kilencvenes években saját márkát alapított, a Miu Miu-t. A 73 éves Miuccia a kollekciókban a saját stílusát is megvillantja, ettől válik minden kreáció elképesztően különlegessé és egyedivé.

hirdetés

A Prada tündöklése egy kis milánói üzletből indult el 1913-ban. A nagy nevű olasz márkát Mario Prada alapította, a vásárlók eleinte a minőségi bőráruk közül válogathattak. Miuccia 1978-ban lépett nagyapja nyomdokaiba, és mondhatni, az ő nevéhez köthető a luxusmárka felvirágzása.

Miuccia behozta a divatház kínálatába a vízhatlan nejlon anyagot, amelyből eleinte hátizsákot szabtak. Új formákkal, szabásvonalakkal kísérletezett, neki köszönhetően a cég idővel elkezdett terjeszkedni. A Prada első női kollekciója 1988-ban jelent meg, a kilencvenes években pedig megszületett a luxusmárka férfi szekciója.

Miuccia a saját nevével fémjelzett márkát 1992-ben alapította, a különleges, eklektikus ruhákkal a fiatalabb generációt szerette volna megcélozni. A kreációk alacsonyabb árkategóriában mozogtak, így a termékek elérhetőbbé váltak. A divattervező a Prada esetében a klasszikus, nőies eleganciát tartotta szem előtt, ám a Miu Miu kollekcióban már megjelent a személyes stílusa.

Miuccia Prada még 73 évesen is imádja a színes ruhákat

Miuccia Prada a magánéletében is stílusos, sikkes nő, aki egyedi módon viseli a klasszikus szabású kreációkat. Legtöbbször elegáns darabokat választ, amelyekhez formabontó kiegészítőket, vagy más, feltűnő divatelemeket párosít. Imádja a figyelemfelkeltő részleteket, ám kifinomult érzékkel variálja a hangulatkeltő stílusjegyeket, vagyis sohasem esik át a ló túloldalára.

 

Nem fél a színektől, sokszor visel vibráló árnyalatú darabokat. Pár éve egy neonzöld kreációban keltett feltűnést. A csillogó részleteket úgyszintén gyakran elcsíphetjük nála: a flitterek és strasszkövek már-már a szereléseihez tartoznak. Kedveli a tollakat, amelyek legtöbbször a cipőin, ruháin jelennek meg. A burlesque-elemek a Miu Miu gyűjteményeiben is fontos szerepet töltenek be.

A fényes anyagok, mintás kreációk sem hiányozhatnak a 73 éves divattervező ruhatárából. A printtel kiegészített darabokhoz legtöbbször csillogó, hangsúlyos lábbelit, táskát, vagy egyéb kiegészítőt választ. A formabontó divatelemek ellenére mindig nagyon elegáns, még az igazán feltűnően daraboktól sem válik tolakodóvá, harsánnyá a szerelése.

Az egyszerűbb ruhák sem hiányozhatnak a repertoárjából, kedveli a mélyebb tónusú kreációkat, amelyeket sokszor színes, csillogó kiegészítőkkel dob fel. Egyik imádott összeállítása a szoknya és a lezser pulóver kombinációja. Ezt a stílustrükköt annyira szereti, hogy már a Miu Miu kifutóján is kiszúrhattuk.

Miuccia Prada egyedi stílusából nem enged, és izgalmas személyiségét a ruháin keresztül is megvillantja. A lezser darabokat elegáns kiegészítőkkel kombinálja, ettől csak még izgalmasabbá, különlegesebbé válik a megjelenése. Az öltözködési tippjei könnyedén elleshetőek, hiszen csupán egyszerűbb alapdarabokra, valamint formabontó apróságokra van szükség.

 

Kiemelt kép: Gareth Cattermole/BFC / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés