A selyem újra hatalmas divat, noha az elegáns anyag nem csupán roppant mutatós, hihetetlenül kényes is. Az eleganciát tükröző darabok simán beleférnek a hétköznapi öltözködésbe, cseppet sem hatnak túlzóan. A selyem hálóingen jóval túlmutat a nemes anyagban rejlő lehetőség, pillanatok alatt feldobja az unalmas szetteket.

hirdetés

Régebben a selyem a maga eleganciájával tökéletesen helytállt a nívós eseményeken, a legtöbb nő valamilyen módon belecsempészte ruhájába ezt az előkelő anyagot. Mivel igencsak kényes, sokáig háttérbe szorult a hétköznapi divatban, ám manapság egyre népszerűbbé válik. Ez annak köszönhető, hogy roppant nőiessé és kifinomulttá teszi a megjelenést, akár egyetlen apró darabbal is fel lehet dobni az összeállítást. Persze a legtöbb utcai ruházatra szakosodott üzletben többnyire a selyem valamely utánzatát lehet megtalálni a repertoárban, azért akadnak prémium minőségű selyemholmik is a kínálatban.

A selyem viselése újra divat: így csempészheted bele a hétköznapi szettekbe

Nadrágként kicsit sem túlzó

Egy selyemnadrággal aligha lehet mellélőni, ám a szimpla hétköznapokon érdemes egyszerű darabokkal kombinálni az egyébként elegáns hatású alsót. A vastagabb felsők, kötött vagy horgolt pulóverek nemigen passzolnak az anyag könnyedségéhez, így inkább légies, finom holmikkal ajánlott összeboronálni.

 

A selyeming elképesztően nőies külsőt kölcsönöz

A selyeming az idei divat sztárja, már azzal is elképesztően nőies külső érhető el, ha csupán egy ilyen elegáns darab kerül be az öltözékbe. A csillogó, fényes, kifinomult anyag remekül passzol a tavasz könnyedségéhez, az összkép ellenállhatatlanul tökéletesnek hat.

 

Akár a teljes szett elbírja ezt az elegáns anyagot

Noha a selyem igencsak feltűnő anyag, akár az egész szett elbírja, hiszen mindeközben kellően légies és finom is. Bár tény, hogy ez esetben a szett inkább az elegancia vonalán mozog majd, egy munkanapon még nem számít túlöltözésnek egy selyemoverall vagy nadrág-blúz párosítás.

 

A szoknyánál figyelni kell a fazonra

A selyemszoknyák elmondhatatlanul csinosak és szexisek, hiszen gyönyörűen kiemelik a nőies formákat, könnyeden simulnak az alakra. Bár roppant különlegesek és nőiesek, nem árt óvatosan választani a szebbnél szebb darabok közül. Mivel a selyem önmagában nem egy rugalmas anyag, így a túlzottan szűk szoknya könnyedén kényelmetlenné válhat, ráadásul a feszülő látvány inkább előnytelen hatást kelt, semmint vonzóvá tenné a külsőt. A bővebb verziók garantáltan kényelmesebbek, könnyedebbek és légiesebb megjelenést kölcsönöznek.

 

Fejkendőként finom, könnyed kiegészítés

Aki tart a kényes anyagtól, ám mégis szeretne egy kis különleges részletet csempészni az összeállításába, imádni fogja a selyemkendőt. Akár minden egyes szetthez lehet találni egy tökéletesen passzoló darabot, mindenféle árnyalatban és mintában beszerezhetők ezek a könnyed kelmedarabok. A tavaszi napsütésben az egész frizurát beboríthatja, de éppúgy köthető a nyak köré is, vagy egyszerű hajpántként ugyancsak alkalmazható.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés