A rövid fazonú dzseki már téliesített verzióban is kapható, és igencsak népszerű a szezonban. Bár szépen tagolja az alakot és kiemeli a derekat, ezt az előnyét csak akkor csillantja meg, ha megfelelő fazonokkal boronálod össze.

hirdetés

Hasonlóképpen, mint a szűkített és megkötős kabát, a rövid fazonú dzseki is a törzs legkeskenyebb részére, a derékra tereli a tekintetet. Ám, mivel csípő felett vágja el a test vonalát, nem árt kiegyensúlyozni az arányokat, máskülönben könnyedén tömbszerűnek tűnhet az alak.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A divatos crop dzsekik általában bővebb, lezserebb szabásúak, és kissé pufók a kialakításuk, ezért, ha buggyos, laza, illetve nehéz, vastag nadrágokkal viseled őket, biztos, hogy az öltözék optikailag széthúzza a sziluettet. A magas derekú nadrágok, szoknyák, illetve a hangsúlyos övek ebben az esetben mindenképp jó barátaid lehetnek, hiszen ellensúlyozzák a szélesítő hatást.

A rövid fazonú dzseki nem minden esetben karcsúsít

A videóban látható szettek a leggyakoribb problémákat, illetve a helyes megoldásokat mutatják be.

Amennyiben a dzseki T vonalú, széles szabású darab, nem érdemes kontraszt nélkül erőltetni a bővebb fazonokat. Amikor az összeállítás minden eleme elrugaszkodik a test vonalától, a nőies formák nem érvényesülnek, tömbszerűvé válik az alak.

Akkor lesz kiegyensúlyozott a megjelenés, ha a rövidre szabott kabátot szűkebb kialakítású ruhával viseled. Nem muszáj teljesen az idomokra tapadnia, elég, ha csak követi a sziluettet. Mivel a dzseki a csípő felett tagolja a törzset, a derékvonal kiemelésével hosszabbnak mutatja a lábakat, viszont, ha alul-felül bő fazonok találkoznak, ez a csel nem igazán valósul meg.

Egy átlós szabású, magas derekú szoknya szintén megoldást jelenthet a problémára, ugyanis tökéletes harmóniát teremt a derékig érő kabátkával, amely így szépen karcsúsítja az alakot.

Elég, ha csak a rövid fazonú dzseki töri meg a sziluettet, avagy a túlzásba vitt testtagolás sem vezet jóra. A lábra simuló bokacsizma ebben az esetben összenyomja az alsó végtagok hosszát, így sokkal harmonikusabb lesz az összkép, ha a térdig vagy lábszárig érő ruhát hosszú szárú csizmával kombinálod. A szárai lehetnek lezserebbek, mert ha ráfeszülnek a vádlira, a vastag anyagú ruha sokkal nehézkesebbnek fog tűnni.

A vastag anyagú, bővülő szabású nadrág buggyossá válik a magas szárú csizmába tűrve, ezáltal szélesíti a csípő és a combok tájékát. Ám, ha vékonyabb anyagú és keskenyebb fazonú nadrággal boronálod össze a rövid vonalú dzsekit, máris helyükre kerülnek a testarányok, és karcsúbbnak tűnik a sziluett.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés