Ha nehezen indul a hét, egy ütős szettel is fokozhatjuk az energiáinkat, a pöttyös és kockás minta együtt még dinamikusabbá teszi az öltözéket, pláne egy vibráló tónussal megspékelve.

hirdetés

Az eltérő minták párosítása régóta divatos, már nincs tiltólistán a pöttyös és kockás felületek összepasszítása sem, ám a színek és fazonok összhangjára mindenképp ügyelni kell.

A két motívum népszerűsége egymástól függetlenül is nagyon erős a szezonban, hát, még ha összeboronáljuk őket, meglepően jó kombinációt kaphatunk. A merészebb összeállításoknál úgy általában, de ennél a párosításnál különösen benne van a pakliban, hogy néhány hiba folytán a bohócjelmezek irányába megy el az öltözék, amit nyilván senki sem szeretne. Bár egy vidám összkép a cél, nem árt tompítani a harsányságot, máskülönben nevetséges hatást kelt a szerelés, miközben vagánysággal megfűszerezett nőiességre törekszik az ember.

Feltűnő, de cseppet sem kaotikus: merész őszi szett a pöttyös és kockás minta párosával

Ennek a szettnek a különlegessége, hogy bár minden eleme a felkapott őszi trendeket tükrözi, az összeboronált részletek cseppet sem keltenek erőltetett, túllihegett hatást.

A szett egyébként arra alapoz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezért nem csak a mintázatok, hanem a stílusok éppúgy keverednek az összképben. A pöttyös és kockás minta összeterelésének ötletét egyébként a Marni vetette fel az idei őszi-téli kollekciójával, ahogy a képen látható öltözék darabjai is a divatmárka repertoárjából valók. A népszerű influenszer, Tina Leung jó érzékkel variálja az eltérő divatjegyeket.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A lezser hatású oversize blézer remekül működik a nőies ruhával és a magas sarkú sling topánnal összeboronálva, hiszen a fazonok játéka és a színritmus egységessé teszi a képet. A blézer sárga tónusa a vidám napszemüvegen köszön vissza, míg a fekete egyfajta vezérfonalként fogja össze az eltérő mintákat és elemeket, hiszen több részletben megjelenik a ruhadarabok mintázatában és a kiegészítőkön. A sárga színfoltra szépen reflektál az arany bokaékszer és láncos öv, így tulajdonképpen minden alkotórész összecseng.

A hátul nyitott, nőies sling cipő, a túlméretezett szabású, széles vállú blézer, valamint a klasszikus fekete-fehér ruha egyaránt az aktuális trendek kedvenceként említhető, de nem ettől olyan izgalmas ez az összeállítás, hanem a bohókás, mégis abszolút nőies összhatástól, ami felturbózza az energiákat.

Vidám, dinamikus, vibráló, de mégsem tolakodóan harsány, egyszerűen imádjuk!

Bár rajongunk a letisztult öltözékekért, időnként jó dolog kilépni a megszokott mederből, eltérni a szokványostól, kipróbálni valami újat. A divat végtére is játék, életérzés, attitűd, ami nem csupán a tetszetős ruhák összepasszításáról szól. Hanem kicsit arról is, ami bennünk zajlik, ahogyan kifejezzük önmagunkat és a bennünk motoszkáló, zsizsegő hangulatokat. Néha egészen csendes és visszahúzódó, máskor sziporkázóan energikus a kép, amit a külvilág felé mutatunk. Ti mit gondoltok? Szívesen kísérleteztek eltérő mintákkal, stílusokkal?

Kiemelt kép és cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés