Tavaly ősszel ismét fellángolt a leopárdminta trendje, ám ki kell ábrándítanunk azokat, akik tiszavirág-életű felemelkedésnek hitték, közkívánatra ugyanis még jó darabig velünk marad a népszerű állatminta.

hirdetés

A leopárdminta trendje hosszú ideje cirkulál a divatban, olykor felfutóban van a népszerűsége, míg máskor a felejtés homályában vegetál, de sohasem tűnik el a színről. Olyan, mint a piros zokni a mosásban, mindig fel-felbukkan a ruhák tengerében, és még ha szem elől is téveszted egy időre, biztos, hogy pillanatokon belül felülre verekedi magát és kitűnik a többi holmi közül.

Bár tavaly ősz elején még úgy szóltak a divat-előrejelzések, hogy kizárólag az őszi-téli divatban kapnak létjogosultságot a leopárdpöttyös divatkiegészítők és ruhadarabok, most azonban már arról szól a fáma, hogy egész évben velünk maradnak. 2024 a földes tónusú állatminták évének ígérkezik!

Még nem cseng le a leopárdminta trendje

A leopárdminta előnye, hogy számos stílusban megtalálja a helyét, akár a kilencvenes években nagy hatással bíró indie sleaze divatirányzatot vesszük alapul, akár a nőies vonalon mozgunk. A most népszerű vintage hangulat egy hatalmas olvasztótégelyre, trendkavalkádra épül.

Összemosódnak a hatvanas, hetvenes, valamint a nyolcvanas és kilencvenes évek kedvelt stíluselemei, de ugyanúgy bejátszik a képbe a kétezres évek elején újjáéledő indie rock zenei irányzathoz kapcsolódó öltözködési forma.

 

A leopárdminta trendje éppúgy gördülékenyen mozoghat nőiesség és a letisztult elegancia vonalán, mint a grunge, az indie vagy a vintage irányzatok területén.

Nem csak laza, különc vagy dögös szettekben találja meg a helyét, a finomabb, nőiesebb összeállításokból sem lóg ki, persze nem mindegy, milyen formában adagolod az összképhez.

A leopárdprint idén akár az egész öltözéket uralhatja, mint egy monokróm összeállítás, ám, ha még nem vagy felkészülve arra, ahogy tetőtől talpig állatmintás darabban mutatkozz, ahogy Lisa Rinna tette a tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató New York-i divathéten, akkor egy-egy kiegészítővel, apró részletekben csempészheted be a szettedbe az év meghatározó trendjét.

Anna Elisabet Eberstein és Fran Drescher a hatvanas évek stílusában viselte a leopárdmintát. Képek: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Steve Granitz/FilmMagic/Getty Images.

A most divatos leopárdpöttyös táskák, cipők, csizmák és sálak segítségedre lesznek ebben. Az ocelotmintás pantallók és kabátok is elterjedtek a téli szezonban, tavasszal pedig majd a könnyed ruhák és szoknyák cserélnek helyet velük.

A leopárdmintás műszőrme bunda és kabát reneszánszát éli, ami kortól függetlenül feltűnő és egyben nőies darabja lehet a ruhatárnak.

A képgaléria képeivel már a tavaszi divatra hangolunk, amelyben változatosan, izgalmasan, letisztultan, illetve játékosan jelenik meg a leopárdminta.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés