A pulóver tavasszal is nélkülözhetetlen ruhadarab, de nem szab gátat a nőiességnek. A bővebb fazonú, kötött kreációk is kitüntetett helyet kaphatnak a ruhatárban, hiszen kortól függetlenül stílusosak lehetnek. Adunk pár szuper tippet, hogyan!

hirdetés

A farmerhoz hasonlóan a lezser kötött pulóvereket is be lehet ültetni nőies öltözékekbe. Nem csak a szűk fazonú felsők és garbók lehetnek a tavaszi ruhatár alapdarabjai, ugyanis a lazább szabású pulcsik tökéletesen alkalmasak a sikkes stílusmixekhez.

Szoknyával, blézerrel egyaránt jól variálhatóak, övvel kiegészítve pedig nem tömbösítik az alakot. A magas derekú nadrágba félig betűrve, a franciák hanyag eleganciáját idézi meg a pulóver, ehhez azonban nem árt, ha a nadrágfazon dereka különszabott, nehogy az anyag puklit képezzen a has tájékán.

Stílustippek 50 év felett: lezser pulóver divatosan és nőiesen

Egy érett nő nem csak akkor lehet stílusos, vagy szexi, ha az öltözéke nagy hangsúlyt fektet az alakjára. Olykor-olykor a hanyag fazonok is beleférnek a nőies szettekbe, persze, módjával, mert nem mutat jól, ha minden lóg, vagy lötyög az emberen.

Az alaknyújtó hatás megvalósulását nem árt kicsit megtámogatni. Például, nem szélesít a bő pulóver, ha függőlegesen redőzött pliszírozott szoknyával találkozik.

Az A-vonalú nadrág, különösen monokróm szettbe ültetve, ellensúlyozza a vastag pulóver szélesítő hatását. Ilyenkor érdemes betűrni a felsőrészt.

A nadrágkosztümhöz sem muszáj mindig a tip-top blúzokat erőltetni. Egy színes vagy semleges árnyalatú garbó izgalmas csavart vihet a szettbe.

A rövid szabású pulóverben rejlő stíluslehetőségeket is érdemes kihasználni. A monokróm szett alapból megnyújtja az alakot.

Elegáns miniszoknyával? Miért ne? Ha a pulóver lezser szabású, érdemes a szép lábakat hangsúlyozni.

Farmer, pulóver, és magas sarkú topán – a nőiesség olykor a kiegészítőkön múlik.

Az edzőcipő egyenes vonalú szivarnadrággal úgyszintén jól mutat, sőt, a blézerrel is jó barátságot ápol. Az sem baj, ha a kötött pulóver hanyagul a vállakra vetve jelenik meg az öltözékben.

Különleges gallérú ingekkel párosítva, a kötött felső rögtön elegáns darabbá avanzsál.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés