A trükk rendkívül egyszerű, ám a szimpla papucs egy pillanat alatt nőiesebbé és izgalmasabbá válik. Csak egy színes, mintás kendőre van szükség a sikkes összhatáshoz.

hirdetés

Egyszerű trükk, amitől a szimpla papucs nőiesebb hatást kelt

A szezon kulcsdarabjainak megvan az az előnye, hogy gyakorlatilag bármivel összepárosíthatod őket, ugyanis letisztultságukból, könnyedségükből adódóan mindenféle stílusban, illetve öltözékben megállják a helyüket. Az egyszerű holmiknak azonban éppen ez a hátránya is. A túlzottan minimalista kivitelezés miatt sokan egy-két hónap alatt ráunnak a korábban rendszeresen viselt fazonra.

Az idei év sztárja egyértelműen a lapos talpú papucs, ami ráadásul nem 2023-ban vált elképesztően népszerűvé, már hosszú ideje tartja betonbiztos helyét a dobogón. Ezekben a fazonokban nincs semmi extra, a nők éppen ezért kedvelik annyira őket. Ruhával, nadrággal, szoknyával egyaránt remekül mutatnak, sportosabb és nőiesebb stílusban éppúgy bevethetők.

Ha nyár végére kissé unalmassá vált a szimpla papucs, nem kell búcsút intened neki. Számtalan módon variálhatod, amíg az időjárás kedvez a viselésének, és mindig az aktuális szettedhez igazíthatod. Ebben segíthet egy mintás és színes kis selyemkendő, ami egy kis eleganciát csempész az összképbe. A letisztult fazonnak köszönhetően nagyon egyszerűen ráügyeskedheted a kendőt a lábbelire, nem kell sem varrni, sem ragasztani az anyagot.

Lehetőleg kis méretű kendőt alkalmazz, a túlzottan nagy masni ugyanis zavaróvá válhat a nap folyamán, míg a lelógó részek balesetveszélyesek lehetnek. Zavarhatják a lépést, és cseppet sem teszik komfortossá az egyébként abszolút kényelmes, könnyed papucs viselését. A masnit nem árt egy kicsit igazgatni, lehetőleg sehol ne hagyd túlzottan hosszúra az anyagot, illetve figyelj arra, hogy a lábfejnél ne gyűrődjön a kendő, ne legyenek görcsök, amelyek nyomhatják a lábad.

Érdemes több különböző kendőt beszerezned, amelyek mind árnyalatukban, mind pedig mintázatukban különböznek egymástól. Ezzel az apró részlettel fokozhatod a harmóniát a megjelenésedben, ugyanis a kendőnek köszönhetően a szettedben található motívumok vagy tónusok a hétköznapi papucs díszítésén éppúgy visszaköszönnek majd. A stílus kialakítását sokan abszolút túlgondolják, pedig néhány apró részlet is elegendő ahhoz, hogy egyedivé és lehengerlően nőiessé váljon az összkép.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés