Az elmúlt években az utcai divat részévé vált a papucs, melynek viseléséhez ma már külön mikrotrendek kötődnek. Az elegáns és a nőies öltözékben is felbukkanhat a nyitott lábbeli, ám ehhez a megfelelő fazonra van szükség. A különféle anyaggal, bőrrel feldobott variációk már nem keltenek hanyag hatást, ezáltal nem tűnik befejezetlennek az öltözék.

hirdetés

Míg korábban nem a legsikkesebb választás volt az utcai szereléshez, manapság már a nyári divat egyik kötelező eleme a papucs. Számos verzióban előfordul a kínálatban, sőt különféle stílusokban dobják piacra a márkák, így farmerhez, szoknyához, lenge egészruhához, sportszereléshez és standöltözékhez is találni ideális, nőies darabokat. Ezek a kreációk sok esetben roppant látványosak, és nem utolsósorban kényelmesek.

A nyári divat kedvencei remekül variálhatók, a díszesebb variációk pedig cseppet sem hatnak slamposan. A szandáldivathoz hasonlóan a papucs terén is roppant változatos a felhozatal. Vannak vékony pánttal ellátott darabok, ám a csillogó, színes vagy magasított talpú verziók sem hiányozhatnak a választékból. Bár egyszerű megoldások éppúgy akadnak közöttük, alaposan fel tudják dobni a megjelenést, és általuk még a fehér lenvászon ruha sem kelt unalmas hatást.

A nyári divat kedvence a nőies papucs: a legsokoldalúbb kreációk árakkal

A papucs hanyag eleganciát sugall ruhákkal viselve, ez a kombináció nyaraláskor vagy a hétköznapokban egyaránt megállja a helyét. Érdemes letisztult árnyalatú lábbelit választani, mely szépen harmonizál a nyári színpalettával. Fehér, barna, esetleg bézs darabbal nem lőhetsz mellé, sokoldalúan variálhatod a nyári ruhatárad elemeivel. Természetesen a vidámabb színek is előkerülhetnek, az aktuális kínálatban sok élénk, mintás kreációval találkozhatsz, melyek nagyszerűen működnek stílusfűszerként.

 

A nőies egészruhák mellett bermudákkal, szoknyákkal és hosszabb nadrágokkal is kipróbálhatod az utcai stílushoz passzoló papucsokat. Persze fontos a lábbeli fazonja és kialakítása, melynek illeszkednie kell az adott öltözék hangulatához. A vastag talpú, csótányroppantó típusú darabokat nehezebb szépen beültetni a megjelenésbe, a vékony talpú kiegészítőkkel ezzel szemben nyert ügyed lehet, hiszen többféle összeállításban elsütheted őket.

Bár igazán változatos a kínálat, és vannak nagyon látványos darabok is, nem érdemes annyira elrugaszkodni a valóságtól. Egy egyszerű, bőrből készült papucs hosszabb távon sokkal hasznosabb, mivel a jó minőségű darabok akár évekig viselhetők. Papucsvásárlás előtt mindig próbáld fel a lábbelit, sétálj benne, nézd meg, hogy megfelelően fogja-e a lábad, csakis így lesz kényelmes.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés