Búcsút inthetsz a sötét karikáknak, a puffadt szemek egy pillanat alatt felélénkülnek a pofonegyszerű trükk segítségével. Ez a házi praktika jól jön a fáradt reggeleken.

hirdetés

Egyszerű trükk puffadt szemek, sötét karikák ellen

A jég fantasztikus szépítő hatására már hosszú ideje támaszkodnak a nők, nem véletlen, hogy már kozmetikai eljárások is épülnek a jeges hűsítésre. A vélemények megoszlanak a témában, sokan hideg vizes arcmosással indítják a napot, míg mások szerint nem sok értelme van a fagyos mosakodásnak. Egy korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk arról, hogy van-e igazságalapja a jéghideg víz arcbőrre gyakorolt pozitív hatásainak, vagy sem. A cikket ide kattintva olvashatod el.

Azt erős túlzás lenne kijelenteni, hogy a hideg víz és a jég botoxszerűen fagyasztja le az arcot, s így akadályozza meg az öregedést. Hosszú távon önmagában a hűsítés sem tesz csodát, azonban a folyamat mögött van némi igazság. A hideg hatására felpezsdül a bőr alatti mikrokeringés, így biztosítva a tápanyagok és az oxigén gyorsabb áramlását. Ennek köszönhetően a sejtregeneráció zavartalanabbul zajlik, az arc sokkal frissebbnek, üdébbnek hat.

A nők nem véletlenül kényeztetik a szemkörnyéki területet hűtőben tárolható fóliás vagy fagyasztható szemmaszkokkal, esetleg hűtött uborkaszeletekkel. A hideg hatására megszűnik a puffadás, a szem alatti sötét karikáknak pedig hamarabb felszívódnak, halványodnak a vérkeringés felpezsdítésével. Ez a trükk abban segít, hogy ne kelljen uborkaszeleteket fagyasztanod és jégkockával ügyeskedned sietős reggeleken, hanem könnyedén fel tudd frissíteni a megjelenésedet.

A trükk tényleg pofonegyszerű. Keress egy olyan rúzst, amiben már kevés van, vagy egy olyat, amit nem sajnálsz, mert amúgy is kidobásra szánod. Távolítsd el a festéktömböt a tartóból, majd a csap alatt alaposan tisztítsd ki a műanyagot. Engedd fel hideg vízzel, végül tedd rá a kupakot, és helyezd be a fagyasztóba.

Arra figyelj, hogy semmiképp ne boruljon el, a kupak nem zár vákuumosan, éppen ezért ki is folyhat belőle a víz. Miután megfagyott, csak tekerd ki a szokásos módon, s voilà, már kész is a házi készítésű jeges eszközöd, amit minden reggel bevethetsz puffadt, karikás szemek ellen. Miután végeztél, mindig tedd vissza a tartót a mélyhűtőbe, amikor pedig már fogyóban van a jég, tölts utána.

Ám ne feledd, a jég hozzátapadhat a finom, vékony bőrhöz, ezáltal húzhatja, cibálhatja azt, sőt, érzékeny bőrfelületen sérülést is okozhat. Érdemes egy-két pillanatot várni, miután kivetted az eszközt a mélyhűtőből, hogy parányit megolvadjon. Így könnyebben ki tudod tekerni a tartóból, és a bőrödhöz sem fog hozzátapadni a fagyott víz. Ne nyomd rá erősen a szemkörnyék felületére, finom masszázst végezz vele.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés