Bár alapvetően a papucs a strandon funkcionál csak igazán, mára rengeteg formája és fajtája akad, az utcai divat pedig elképesztően felkapta a nőies, különleges darabokat. Nem csupán a flip-flop szivacsverzió létezik, számtalan csinos, kifinomult lábbelire lehet bukkanni az üzletekben. A fonott, a szalmatalpú, valamint a bőranyagú papucsok is remekül passzolnak az elegáns outfitekhez, nem feltétlenül kell magas sarkú cipőben flangálni a kánikulában.

hirdetés

A szimpla papucs az utcai divat részévé vált

A papucs szó hallatán a legtöbbeknek a lábujjközi fazon, vagyis a flip-flop verzió jut eszébe, a strandpapucs utcai viselete pedig sokaknál kiveri a biztosítékot. Igaz, az efféle darabok gyakran kitörnek a fesztiválok, a medencés bulik és a vízparti sétányok világából, a városi megjelenéssel gyakran összeférhetetlenek, és nem is túl kényelmesek. Manapság ugyan rendkívül divatos lett a nyitott lábbelik választása a szimpla, hétköznapi szettekhez, ám egyértelműen nem a vízparti, vékony pántos darabokra kell asszociálni.

A különböző bőrhatású, velúr vagy kötött, szalmatalpú papucsok meghódították a nyári szezont, rendkívül sikkes és nőies kisugárzást kölcsönöznek. Elegánsabb holmikkal éppen olyan jól mutatnak, mint lazább, egyszerűbb öltözékek részeként. A galériában inspiráló összeállításokat láthatsz, mindenféle stílusban és verzióban!

 

Miközben egyesek szerint a nőies, kifinomult külső alapeleme egy csinos magassarkú, mások simán bevállalják a lapos talpú lábbeliket is elegáns holmikkal összeboronálva. Való igaz, hogy a magasabb sarok nyújtja a lábakat, kiegyenesíti a tartást és méltóságteljes kisugárzást kölcsönöz, ám a laposabb talpú darabok éppúgy belepasszolhatnak egy sikkes, vonzó szerelésbe.

A manapság divatos szandálok és papucsok már kifejezetten a nőies, sikkes vonalat képviselik. Mindenféle verzió elérhető, a tökéletes harmóniához pedig az anyagok és árnyalatok összecsengésére van szükség. Nem feltétlenül maga a fazon az, ami igazán számít, az egységes megjelenés sokkal többet nyom a latban.

A bőrhatású, szalmatalpú, fonott és mindenféle kővel, strasszal díszített papucsok zseniálisan feldobják a nyári outfiteket. Még az aszfaltolvasztó kánikulában is kényelmes viseletnek bizonyulnak, miközben maximálisan igazodnak az aktuális trendekhez.

A vékony talpú darabokkal azért nem árt vigyázni, hiszen egy hosszú, rohangálós napon kikészíthetik a lábakat. Ezekre az időszakokra egy parafa- vagy más, vastagabb megoldás jobb választás lehet, hiszen sokkal inkább illeszkedik a láb anatómiai formájához, mint az egyszerű, műanyag típusok.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés