Meglehetősen eklektikusnak és színesnek ígérkezik a tavaszi szezon, ami jó hír, hiszen fazonok, stílusok és árnyalatok terén is lesz miből válogatni. Ezek a divatszínek továbbra sem hagyják el a palettát, így már a leárazások idején érdemes raktározni belőlük.

hirdetés

A Pantone a klasszikus kéket választotta a 2020-as év legkelendőbb színének, amely a farmerkék egyik közepesen sötét tónusa. Ám nem ez az egyetlen színárnyalat uralja idén a divatot, sőt, az idei kedvencek közül is rengeteg felbukkant a tavaszi kollekciókban.

Népszerű színpárosításokkal is számolhatunk idén, mint amilyen a fehér és bézs égben köttetett násza volt tavaly. A tavasz és nyár folyamán a zöld és a kék, valamint a fekete-fehér lesz elválaszthatatlan, bár ezek a kombinációk cseppet sem hatnak az újdonság varázsával. Olyan favoritok, melyek már az ötvenes-hatvanas években meghatározóak voltak a trendkavalkádban.

Divatszínek 2020-ban: 10 színárnyalat, amit továbbvisznek az irányzatok

Senki ne vegyen érzékeny búcsút a vibráló sárgától, a retró narancstól, a világoskéktől, a zöldtől, a púderrózsaszíntől és a narancsvöröstől, hiszen ezek a népszerű színtónusok újra felbukkannak a tavaszi kínálatban. A fehér és a bézs sem vonul el pihenni, főleg monokróm változatban, illetve párban lesznek divatosak.

A tavaszi-nyári kollekciók a kék minden színárnyalatát felvonultatják, de a leggyakrabban a farmerkék és világos égszínkék verziókkal találkozhatunk majd.

 

A narancs és vörös koloritok idén sem hiányoztak a palettáról, de a kikelet még inkább felpezsdíti vonzerejüket. A babakék ősszel és tél elején volt nagyon felkapott, melynek a mentakék és hűvös kórházkék rokona is előkerült elvétve, ám úgy hírlik, hogy nyárra ezek lesznek a dizájnerek kedvencei, és nemcsak a ruhaipart csavarják az ujjuk köré. Sokan úgy vélik, ezek a modern technika színei, melyek letisztultságukkal megbízhatóságot és nyugalmat sugallnak.

Kiemelt képek: Christian Vierig, Slaven Vlasic/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés