A blézer már a múlt évben is a divat középpontjában volt, és ez idén tavasszal sem lesz másképp. Sőt, tartja az eddig már megismert arcait, tehát nemcsak feketében vagy szürkében, esetleg fehérben csaphatsz le rá, de a kockás, a csíkos és a tyúklábmintás variációk is élnek még, végtelen színkombinációban.

A blézer a nőies ruhatár alapdarabja

Egy jó blézerre érdemes beruházni, hiszen a nőies és elegáns ruhatár egyik alapdarabja. Sokféleképpen variálható, és rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy még a legegyszerűbb vagy sportos alapú szetteket is azonnal elegáns szintre emeli.

Igaz, blézer és blézer között is van különbség, a barna, illetve sötét kockás vagy csíkos verziók a maszkulin hatást erősítik, így, ha a letisztult elegancia híve vagy, inkább a minta nélküli blézereket keresd. Egy ilyen darab cseppet sem unalmas, hiszen számtalan színben elérhető a feketén kívül is.

Nagy divat mostanában az oversized fazonú vagy hosszított blézer is, ami szintén mutatós tud lenni, de csak ha követi a test vonalát. Nagy előnye a blézernek, hogy karcsúsító hatással bír, tehát még egy indok, hogy beszerezz egyet. Alább mutatjuk hozzá az inspirációt.

A fehér atléta az idei év egyik legdivatosabb felsőrésze, ami ugyan sportos hatású, de egy klasszikus kosztümblézerrel kombinálva már munkahelyre is vállalható.

Ha szeretted a millenial pinket, akkor idén is nyert ügyed van, mert ez a szín még mindig divatos. Feketével kombinálva egyszerre visszafogott és különleges, de fehérrel is nagyon jól mutat.

A terepminta ugyancsak nagy divat a szezonban, amit a hírnevével ellentétben nőiesen is lehet viselni. Kombináld hozzá passzoló színekkel, de figyelj, hogy finom anyagokkal párosítsd, mint amilyen ez a blézer is.

Egy alapvetően sportos farmer-atléta kombinációt is nőies szintre emel egy fehér blézer, egy magassarkú és egy szép táska.

Monokróm szettekbe is nagyon jól illik, ez az élénk citromsárga igazi tavaszi hangulatot áraszt. Ugyanakkor feketében is elképesztő jól néz ki.

A színes, állatmintás darabok is csinosak, csak vigyázz, hogy letisztult darabokkal kombináld.

Ha túl bő dobj rá egy övet, ami még sikkesebbé teszi, vagy tűrd be.

A fekete blézer is izgalmas lesz, ha mintás darabokkal vagy bőrhatású cuccokkal párosítod. Az is remekül egyben tartja a szetted, ha két színt kombinálsz össze.

Főkép: Getty Images/Christian Vierig.

  • Megosztás:
hirdetés