A galléros felsők látványa sokakban az iskolai, munkahelyi egyenruhák hangulatát idézik, azonban ez az aprócska részlet sokkal többet adhat hozzá a megjelenéshez a szimpla eleganciánál. Különlegessé, egyedivé formálja a külsőt, miközben elképesztően feldobja az egyszerű, hétköznapi szetteket. Előnyössé is válhat az outfit, ha a megfelelő verziót választod.

hirdetés

A megfelelő blúz kiválasztása minden esetben sarkalatos pontja az adott szett összeállításának. A felső rendkívül hangsúlyos eleme az outfitnek, s mivel ez található a legközelebb az archoz, nagyon fontos, hogy hangsúlyozza a nőiességet és passzoljon a viselője személyiségéhez. A gallér apró részlet ugyan, mégis roppant jelentőssé válhat. A  galléros ingek és felsők különlegesebb, elegánsabb hatást keltenek szimpla társaiknál, éppen ezért érdemes kísérletezni velük.

A galléros felsők nőiessé teszik a megjelenést

A galléros felsők különleges, sikkes összképet teremtenek, ám ahány gallér, annyi stílus, így az sem mindegy, milyen fazont választ az ember lánya. A szimpla inggallér mindenki számára jól ismert, ezek a klasszikus verziók egy pulcsi alá bújtatva rendkívül elegáns hatást csempésznek az utcai divatba.

A repertoár azonban rendkívül széles körű, a lehetőségek tárháza nem merül ki a klasszikus, szimpla fazonban. A túlméretezett, oversize gallérok szintén trendinek számítanak manapság, ahogy a fodros, csipkés, hímzett és puffos hatású részletekkel sem lehet mellényúlni.

 

A nagyobb méretű gallérokkal még trükközni is lehet egy picit. A retró trend hatalmas előnye, hogy optikailag nagyobbnak mutatja a kis melleket, így annak, aki hangsúlyosabbá tenné ezt a területet, mindenképpen érdemes az oversize gallérral ellátott blúzokkal próbálkoznia. Ha csipkével, fodorral díszített a felső, az optikai illúzió még erőteljesebb lesz.

Vigyázat, mert a széles, terebélyes gallérok optikailag széthúzhatják a vállak szélességét. Ez jól jön azonban, ha a csípő slankítása a cél. Könnyen egyensúlyba hozhatod a testarányokat, amennyiben keskenyebb vállvonallal, illetve szélesebb csípővel rendelkezel. A hangsúlyos részlet felülre vonzza a tekintetet.

Az unalmas, egyszerű pulcsis szetteket hihetetlenül feldobja, ha kikukucskál egy csinos kis gallér a felső alól. A kötött holmikat nagyon megbolondítja ez az apró részlet, egészen más kisugárzást kölcsönöz, ha így kombinálod az őszi alapdarabokat. A farmeres kombinációkat elegánssá, nőiessé teszi a finom gallér, ezért amennyiben a nőiesség hangsúlyozása a cél, mindenképpen érdemes teret engedni a nyak körül elhelyezkedő felvarrásoknak.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés