A válltömés apró részlet csupán, de nagyban hozzájárul ahhoz, hogy karcsúbbnak tűnjön a sziluett. Hailey Bieber pedig rendszeresen beveti ezt az optikailag csalóka praktikát, pláne, hogy a maszkulin hatást keltő puffadt bélés újra divat. Imádja a vállban kiszélesedő, a felsőtestet szögletessé varázsoló holmikat, amelyek eleinte korántsem voltak ilyen népszerűek. Bár nincs szüksége keskenyítő trükkökre, csodásan formálja alakját a széles vállú fazonkialakításokkal.

hirdetés

A nyolcvanas években kétségkívül fénykorát élte a válltömés, sokan a már meglévő felsőjüket, blézerüket alakították át otthoni sufnituning módszerekkel, hogy igazán sikkes legyen a megjelenésük. Miután elterjedt a konfekciódivatban, nem volt olyan ruhadarab, amibe ne került volna bele a vállakat hangsúlyozó fazonelem, gyakran még a pólók, pulóverek is kaptak belőle. A múlt évezred vége felé a sztárok szinte csak és kizárólag az efféle alakkarcsúsító szerelésekben jártak, Sandra Bullock és Michelle Pfeiffer egyaránt előszeretettel viselt válltöméses zakókat ebben az időszakban.

 

A válltömés azonban nem mindig a sikkes megjelenést volt hivatott szolgálni, sokkal inkább az amerikai focisták védelmét. Hosszú évek múltán került be a divat világába, miután a kifutókon, valamint a hollywoodi filmes jelmezeken is gyakran visszaköszönt. Ezt követően a címlapokon, magazinfotókon szinte csak tömött vállú ruhában pózoltak a modellek.

 

A markánsabb, határozottabb, maszkulin külsőt kölcsönző apró részlet hihetetlenül megosztotta a divat szerelmeseit annak ellenére, hogy optikailag jelentősen keskenyebbnek mutatja a derékvonalat. Erre a hatásra a vastag öv csak még inkább rájátszott, ami a válltöméssel egy időben tört divaturalomra a nyolcvanas évek kezdetén.  A kétezres évekre a trend teljesen eltűnni látszott, ám miután ismét alkalmazni kezdték a tervezők az estélyi ruhák esetében, hamarosan visszaszivárgott az utcai divatba is.

A válltömés újra divat, Hailey Bieber pedig irtó jól bánik vele

Az elmúlt időszakban újra fellángolt a válltömés trendje, ami tökéletesen szemlélteti a divat hullámzását. Ami egyszer ciki volt, megint sikkes lehet, így a tömött vállak újfent megjelentek mind a kifutón, mind pedig az utcán.

A hírességektől alapvetően érdemes ellesni pár öltözködési trükköt, hiszen a legtöbben aktívan követik és kipróbálják a legújabb trendeket. Hailey Bieber naprakész stílusában pedig egyértelműen jelen van a karcsúsító válltömés is. Az egyszerű, utcai szettekbe általában egy blézerrel csempészi bele a trükkös fazont.

 

Elegánsabb ruhaválasztásai szintén a nyolcvanas évek stílusát tükrözik a puffos vállaknak köszönhetően. Bár alakján nincs semmiféle formálnivaló, úgy tökéletes, ahogy van, ez az aprócska trükk jobban kiemeli karcsú vonalait. A válltömés azonban nem mindenki számára előnyös, hiába könnyű módja annak, hogy látványosabb legyen a derékív.

Az alacsony termetű, rövid nyakú nők számára, valamint azoknak, akiknek a testarányai a fordított háromszög formához hasonlóak, nem ajánlott a vállak túlzott kiemelése. A széles vállakkal, keskeny csípővel rendelkező testalkat esetében különösképpen előnytelen lehet ez a megoldás. A szögletes tégla testtípusoknak jól jön a derékvonal íveltté formálása, viszont a vállaikat nem érdemes túlhangsúlyozni.

 

Egy mélyebb, hosszanti dekoltázs, valamint a derékban megkötött öv még tovább fokozza a válltömés karcsúsító hatását. Ezek együttesen nyújtják a felsőtestet, miközben kiemelik a törzs keskeny sziluettjét.

 

Nem csupán Hailey, a fotósok és stylistok is szeretnek csalni egy picit ezzel a fazonnal. Így, hogy a divat ismét nagy hangsúlyt fektet a válltömésre, egyértelművé vált, hogy a nyolcvanas évek trendjei még tovább velünk maradnak, mint azt gondoltuk. Hiába kerülnek reflektorfénybe idén a hatvanas és hetvenes évek stílusesszenciái, a későbbi divatkorszakok sem kopnak még ki a köztudatból.

 

Kiemelt kép: Amy Sussman/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés