Ezek az időtálló trendek mindig felfrissítik a megjelenést, és hatvan év felett sem hatnak túlzónak, sőt, roppant nőiesek. Soha nem mennek ki a divatból!

hirdetés

A trendek folyamatosan változnak, a divat rendszerint hullámzik, ám vannak olyan stílusrészletek és ruhadarabok, amelyek lazán ellenállnak a mindent elsöprő újításoknak is. Na persze ez nem azt jelenti, hogy ne engednének teret a modern holmiknak, azonban legalább olyan népszerűséggel tartják listavezető pozíciójukat, mint néhány évvel ezelőtt.

Aki hatvan év felett jár, nagyon sok izgalmas divatkorszakot megtapasztalt már az elmúlt időszakban, s jó eséllyel a vagány, a vibráló, a nőies és a bohém trendekbe éppúgy belekóstolt. Ám a klasszikus, időtálló ruhák valószínűleg ugyanúgy ott lapulnak a szekrény mélyén, s bizony nem is lehet velük mellényúlni. Ez a három klasszikus trend soha nem megy ki a divatból!

Időtálló, frissítő trendek hatvan felett

Az öltözködést soha nem arra kell felépíteni, hogy mit nem szabad viselni. Sokkal inkább a lehetőségekre kell alapozni a stílusos, sikkes külsőt. Vannak olyan kortalan ruhadarabok, amelyek húszévesen és hatvanévesen éppúgy telitalálatnak bizonyulnak, s az időtálló holmikból nem is árt betárazni, hiszen nagyban megkönnyítik a mindennapi öltözködést.

Virágminta

A virágmintáról mindenkinek a romantika, a nőiesség ugrik be elsőként, nem véletlenül. Egy nő akkor érzi magát igazán nőnek, ha nőként kezelik. Ehhez sokszor egy gyönyörű virágcsokor is elegendő, vagy néhány elismerő mosoly, amelyek valószínűleg nem kerülik el azt a hölgyet, aki színes virágokkal csempész vidámságot az öltözékébe. A virágos motívumok nőies lágyságot, életörömet sugároznak, és sohasem észrevétlenek. Élénk színekkel még játékosabb az összhatás, ráadásul felerősítik a nőies energiákat, ezáltal hangsúlyba helyezik viselőjük pezsgő, élettel teli személyiségét.

A színes, látványosan mintázott virágos ruhadarabok soha nem mennek ki a divatból, évről évre és szezonról szezonra ott vannak a trendek között, ráadásul mindig elhozzák a 19. századi romantika idilli hangulatát. A különböző darabok bátran összeboronálhatók egymással, sőt, a vibráló árnyalatok még izgalmasabbá varázsolják a hétköznapi megjelenést.

Képek: Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

 

Magas sarkú papucsok

A magas sarkú papucsok elképesztően népszerűek voltak annak idején, s noha időnként egy kicsit háttérbe szorulnak, a többség még ott őrizget egy-egy minőségi, sikkes darabot a cipősszekrény mélyén. Idén újra fellángolt a trend, ami összességében rendkívül időtálló és magabiztosan jelen van a nyári szezonok divatforgatagában.

A legjobb, hogy a magas sarkú papucsokkal bármilyen szett nőiesebbé és elegánsabbá varázsolható. Legyen szó szoknyáról, farmernadrágról vagy egy lezser lenvászon darabról, a csinos kis papucs garantáltan stílusossá teszi a megjelenést.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ingruhák

A klasszikus ingruhák megunhatatlan, nőies darabjai a ruhatárnak. Bármely divatkorszak előrejelzéseit vesszük is alapul, a csinos, lezseren elegáns darabok szinte minden évben ott lapulnak a nyári trendek között. Kellően lengék a kánikulához, miközben nem mutatnak túl sokat, hatvan felett kifejezetten stílusos és sikkes választásnak bizonyulnak.

Remekül alkalmazkodnak a személyes ízlésvilághoz, a kiegészítőkkel gyakorlatilag teljesen újra lehet formálni a ruha hangulatát és stílusát. Lehet elegáns, vagány és sportos is, az ingruha megunhatatlan és sokoldalú darabja az időtálló ruhatárnak.

Képek: Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés