Kislánykorban nem ritka, hogy a barátnők egyforma ruhába bújnak, de miért teszi ezt két felnőtt nő? Nyomós okkal. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek különböző a testalkata, épp ezért, a szépséget nem lehet formákkal, méretekkel, ismétlődő sémákkal meghatározni. Legyen szó akár molett, akár vékony hölgyeményről, a nőiesség nem a ruhaméreten múlik.

hirdetés

Denise Mercedes kamaszlányként vette a fejébe, hogy modell lesz, de alkata miatt eleinte zötyögősen indult a karrierje. 2012-ben elindította divatblogját, mellyel a molett testalkatú nők önbizalmára szeretett volna hatni. Kezdeményezését siker koronázta, hiszen több plus size ruházati márka kereste fel együttműködés céljából, így végre a modellpályája is beindult.

A nőiesen teltkarcsú modell három évvel ezelőtt pozitív testkép aktivistaként is hallatni kezdte a hangját. Kampányt indított az Instagramon azzal a céllal, hogy ráébressze az embereket, mindenki eltérő alkatú és méretű, nincs két egyforma test.

Arra buzdította a nőket, hogy küldjenek képet magukról #becauseitsmybody hashtaggel, amin azt is megmutathatják, amit szeretnek magukon, illetve azt is, amit nem. A fotók még ma is özönlenek, és a nőknek így lehetősége nyílik arra, hogy egymást segítsék az önelfogadás útján. Van, aki magáról ír pár sort a képe mellé, de sokan másoknak üzennek egy-egy pozitív, lelkesítő szöveggel.

Egyforma ruhát vett fel egy molett és egy vékony nő – Miért?

Denise Mercedes, illetve a karcsú táncos és divatfotós Maria Castellanos egy közös projektet vállaltak, ami szintén a pozitív testképet erősíti.

A barátnők teljesen egyforma ruhákat viselnek, az alkatuknak megfelelő méretekben, az öltözéküket pedig fotókon és videofelvételeken egyaránt megörökítik.

Az a céljuk, hogy bebizonyítsák, a ruhaméret csak egy szám, semmit nem ad hozzá a nőiességhez, és semmit nem vesz el belőle. Akár nagy, akár kicsi ez a szám, nem azon múlik, hogy ki mennyire vonzó, vagy attraktív.

A képeken jól látszik, hogy teljesen eltérő alkattal rendelkezik a két nő, és bizony néhány fazon esetében nehéz eldönteni, hogy kin áll jobban.

Ám nem is ez a lényeg az egészben, pont azt szeretnék kihangsúlyozni, hogy minden ember különböző, különböző alakkal és vonásokkal, ezért mindenki másképp gyönyörű.

A szépségnek nincs ismétlődő sémája, vagyis nem függ a méretektől, az életkortól, a kilók számától, vagy haj- és szemszíntől.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés