A nyári divat elmaradhatatlan elemei a kényelmes szandálok, melyek mindennapi viselésre is alkalmasak. Idén igazán változatos a paletta, az egészen sportos, a kissé ormótlan retró kialakítástól kezdve a finomabb, nőiesebb verziókig minden porondon van. Kiválogattuk a kedvenceinket, és mutatjuk is őket!

hirdetés

A nyári melegben a szandálok a legpraktikusabb lábbelik. A nyitott fazonok jól szellőznek, a megfelelő kialakítással ellátott darabok pedig kényelmesek, tartják a bokát, így akár még egy egész napos városnéző túrára is alkalmasak.

Természetesen a mutatós küllemről és a divatról sem feledkezhetünk el, szerencsére az aktuális trendekbe minden belefér. Ehhez igazodva igazán változatos a felhozatal, találunk vastag talpú sportszandált és vagány halászszandált, de a finomabb, pántos, nőies verziók sem maradnak ki a választékból.

Divatos kényelmes szandálok minden stílusban

A szandál kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy egy-két különlegesebb alkalomra, vagy mindennapos viselésre szánjuk az adott darabot. Az utóbbi esetében mindenképp a kényelmi szempontok kerüljenek az első helyre a válogatás során. A melegben könnyedén megdagadhat a láb, így a mindenféle pántos, szoros fazonok a nap végére kényelmetlenné válhatnak.

A dizájnos elemek gyakran valósággal rabságba ejtik a lábfejeket, ezért olykor a letisztultabb megoldások jobb választásnak bizonyulnak. Ebben az esetben például remekül lehet játszani a színekkel, nem muszáj teljesen semleges szandál mellett dönteni. Érdemes a nap végére időzíteni a vásárlást, hiszen ekkor már kissé megdagad a lábfej, így a szandálpróba reálisabb képt fog adni arról, hogy számodra melyik fazon kényelmes igazán.

 

Ha tanácstalan vagy a fazont illetően, akkor válassz letisztult, visszafogott darabot. Az ilyen kreációk többféle szetthez passzolnak, egészruhával, pólóval és bermudával egyaránt viselheted őket. A hűvösebb napokon akár még blézerrel kombinálva is elsüthetsz egy szimpla szandált, a nőies összhatás így sem marad el.

Színek tekintetében úgyszintén változatos a felhozatal. Nyáron nem feltétlenül kell a feketéhez ragaszkodni, bár kétségkívül sokoldalú, a szép színes variációkkal úgyszintén rengeteg tónuskombinációt megvalósíthatsz. Egy fehér szandál például mindenhez megy, és még a nyári barnaságot is szépen kiemeli. Remek alapja lehet minden szerelésnek. Ám a feltűnőbb árnyalatokat sem érdemes mellőzni, divatos a rózsaszín, a zöld és a narancssárga.

Sokféle lapos talpú fazon van az üzletekben, melyek jobban kihasználhatók és praktikusabbak, mint a magas sarkú változataik. Az elegánsabb ruhákhoz sem muszáj mindenáron magassarkút viselni, a lapos verziók éppúgy beleillenek a nőies stílusba, hiszen a fazonjuktól függően egészen kecsesek lehetnek.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés