A műanyag strandszandál sokak számára ismerős lehet, hiszen évek óta a nyári fürdőzés egyik kötelező eleme. Praktikus darab, mert védi a lábfejet a kavicsos, törmelékes tengerparton vagy az érdes aljú tavakban, ugyanis abszolút vízálló és a mocsok sem ül meg rajta. Ám úgy tűnik, idén más tervei vannak a divatnak ezzel  a lábbelivel, sokan már az utcán is viselik a színes darabokat.

hirdetés

A műanyag strandszandált senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen számtalan színben és fazonban kapható évtizedek óta. Nyár elején mindig ellepik az üzleteket az efféle lábbelik, melyek korábban csak a stranddivatban kaptak helyet. Vannak, akik csupán funkcionális darabként tekintenek rájuk, és a vízparton kívül soha fel nem vennék. Ám nem mindenki gondolja ezt, a divatbloggerek például rajongnak érte, olyannyira magával ragadta őket a szandál sokszínűsége, hogy már az utcai megjelenésben is helyet biztosítottak számára.

A strandszandál abszolút nem mutat furcsán az igazán nyárias szettekkel. A könnyed egészruháknak, bermudáknak remek kiegészítése lehet, pláne, ha a szandál színe összeklappol az öltözék valamely részletével. A cukorkaszínű kreációkkal roppant könnyű vidám szereléseket összeállítani, persze a fazonjától is függ, mennyire sikerül megvalósítani a harmóniát.

Divat lett a műanyag strandszandál, így viselik a bloggerek

Elsőként az átlátszó verzió jelent meg az utcai divatban. Könnyű kombinálni, bármihez illik, így nem csoda, hogy a divatbloggerek egymás után kezdték el viselni a strandszandált. A klasszikus pántos verziók mellett apránként felbukkantak a sima szandálok, papucsok.

Az átlátszó cipők trendje már nem újdonság, hiszen pár éve a magassarkúkat készítették el a tervezők mindenféle műanyagból. Ez a divathullám szerencsére hamar lecsengett, mivel a lábbelik viseléskor a legtöbbször bepárásodtak, és az anyagon megjelenő izzadtságcseppek nem nyújtottak túl esztétikus látványt. A szandál esetében ettől nem kell tartani, mivel megfelelően szellőzik.

A bokapántos szandál mellett vannak papucsok is a kínálatban. Az efféle kreációk sokkal praktikusabbak, mint a flip-flop, ami valahogy befejezetlen hatást kölcsönöz a megjelenésnek.

A műanyag szandál könnyedén beilleszthető a megjelenésbe, egészruhákkal például nagyon jól mutat. A hosszabb szoknyák sem jelentenek számára akadályt, ahogyan a bermudával szintén jó barátságot ápol.

A vékony talpú szandálok mellett megjelentek a vastagabb, csótányroppantó darabok is. Ezek a darabok már annyira nem mutatnak jól a csinos egészruhákkal, ha mégis ilyenre esne a választásod, akkor variáld oversize inggel vagy farmerral.

A színek kedvelőinket is tartogat izgalmakat a szezon, mivel az átlátszó lábbelik mellett mindenféle színes, mintás darabbal találkozhatunk. A klasszikus szandál mellett pedig a magassarkú verziót úgyszintén kipróbálhatod.

 

Kiemelt kép: Melodie Jeng / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés