Idén igazán vidám, merész színkavalkád jellemzi a nyári divatot. Rengeteg vérpezsdítő árnyalat szivárgott vissza az aktuális trendek közé, melyek vad színpárosításokban is megjelenhetnek. Semmi sem tilos, de a harmóniára érdemes törekedni, ugyanis a vibráló tónusokban rejlő nőiesség csak így juthat érvényre. A következő hónapokban a neonrózsaszín tör uralomra, tavaly már megvillantotta erejét, és továbbra sem lehet megunni!

hirdetés

A neonrózsaszín a nyolcvanas években élte fénykorát. A diszkóstílus és az aerobikőrület csúcsra járatta a feltűnő színárnyalatokat, a divatkövető hölgyek gyakran együtt viselték a zöldet, narancssárgát és a rózsaszínt. A feladat egyszerű volt, minél látványosabb, annál jobb. A rózsaszín vibráló árnyalata pár éve visszatért, ám csupán mikrotrendként, és a hűvösebb hónapokban lassacskán pihenőpályára került.

Ám idén garantáltan sokáig divatban marad, a neonrózsaszín őrülete ugyanis még tavasszal kezdődött, amikor a Valentino kifutóján a modellek tetőtől talpig rikító pinket viseltek magukon. Az új kollekcióval divathullámot indított el a márka, a hírességek egymás után viselték a rózsaszín vibráló árnyalatát, ami azóta is gyakran felbukkan a kínálatban.

 

Így lesz szuper sikkes a neonrózsaszín: minden stílusban jól mutat

Sokan a harsánysága miatt hanyagolják a neonrózsaszínt, ám visszafogott tónusokkal házasítva ez sem lesz túl feltűnő. A feketével például remekül harmonizál. Egyszerűbb blézerrel csodásan mutat.

 

A nyári divat egyik jolly jokere a fehér nadrág, ami számos stílusban elsüthető. Ezzel a darabbal úgyszintén remek párost alkot a neonrózsaszín, ami a felsőn, vagy valamely kiegészítőn is megjelenhet. Izgalmas színritmust hozhatsz össze például a rószaszín és a rikító pink eltérő tónusaival, melyek összhangját remekül érvényre juttatja a fehér és a vajszín.

 

A másik népszerű divatszín idén a zöld, aminek sokféle tónusa előkerülhet a szezonban. A neonrózsaszín és a fűzöld párosítása elsőre merésznek tűnhet, ám a valóságban igazán csinos összeállítások komponálhatók meg a két árnyalattal.

 

A rokonárnyalataival úgyszintén jó barátságot ápol a neonrózsaszín. Ebben az esetben garantáltan feltűnő lesz az összhatás, pláne ha egy eltérő színt is bevonsz a játékba.

 

A monokróm öltözködés továbbra is hódít, és nem csupán a bézs és a fehér jöhet szóba az egyszínű, sikkes öltözékeknél. Az egész megjelenést uralhatja a neonrózsaszín, igazán vagány, nőies lesz vele az összkép.

 

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy eléggé kötött ez a harsány tónus, valójában jól megfér más árnyalatokkal, viszont érdemes pasztellesebb, lazúrosabb, kevésbé rikító verziókkal lágyítani az összképet. Például zölddel, sárgával, de akár pirossal vagy narancssárgával is kipróbálhatod, de nem árt egy lágyabb árnyalatukat választani a domináns neonrózsaszín mellé. Ilyenkor nem kell túlzásba esni, elég, ha csupán a kiegészítők térnek el a szett többi darabjától.

 

Ha kedveled a neonrózsaszínt, de nem szeretnél vele túlzásba esni, akkor válassz egy táskát, esetleg cipőt ebben a vérpezsdítő tónusban. Idén nagyon divatosnak számítanak a különféle hajkiegészítők, ezt az árnyalatot a frizurádban viselt csattal, kendővel is megjelenítheted.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Peter White, Edward Berthelot, Christian Vierig, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás: