A tavaszi időszakban a magas fedésű, nehéz textúrájú alapozók helyett sokkal inkább a könnyed, krémes verziókat érdemes alkalmazni. Szép fedésű, mégis természetes hatású termékeket mutatunk.

hirdetés

Könnyed, krémes alapozók tavaszra árakkal

Ahogy a krémeknél, úgy a sminktermékek terén is igaz, hogy míg a téli időszakban olykor-olykor elférnek a testesebb, erőteljesebb textúrák a bőrön, tavasszal és nyáron már inkább a könnyed, légies kencékkel érdemes kísérletezni. A megfelelő alapozó kiválasztása eleve nem egyszerű feladat, ráadásul a szezonváltáskor nem csak az árnyalatot, a termék állagát éppúgy érdemes figyelembe venni.

A maszkhatású, erős fedésű alapozók elnehezítik a bőrt, a napfényben kifejezetten természetellenes hatást keltenek. A nap folyamán könnyedén megfolynak, elkenődnek, amitől a hétköznapi smink egy pillanat alatt teljes katasztrófává alakul.

A melegedő, napfényes időjárásban sokkal kényelmesebb egy lágy, könnyed állagú, krémes alapozó viselése. A galériában összegyűjtöttünk néhány szépen fedő, természetes hatást eredményező alapozót, amelyek remek választásnak bizonyulnak a tavaszi időszakra.

 

Sokan azt gondolják, hogy a habkönnyű, krémes formula egyúttal azt jelenti, hogy az alapozó nem fed jól, a bőrhibák átütnek és a ráncok is sokkal szembetűnőbbé válnak az arcon. Valóban vannak olyan alacsony fedésű alapozók, amelyek aligha fedik el a csúnya hegeket és pattanások utáni sebeket. Azonban a kínálatban számos szépen takaró, mégis láthatatlan fedést biztosító termék található.

Fontos, hogy az adott alapozó milyen összetevőket tartalmaz, inkább vizes, könnyed, vagy éppen olajos, zsíros hatást kelt a bőrre felkenve. Tavasszal a lágyabb, légiesebb változatok sokkal kényelmesebbnek bizonyulnak, ettől függetlenül nem kell lemondani a közepes vagy éppen magas fedésről.

Nagyon sok alapozó tartalmaz hidratáló, ápoló összetevőket. A könnyed, krémes állag ráadásul nem tömíti el a pórusokat, nem üt el a bőr természetes árnyalatától. A hangsúlyt a bőrkép egységesítésére, a bőrtónus finomítására kell helyezni, a megjelenés így lehet természetes és ragyogó a tavaszi szezonban.

A könnyed állag előnye továbbá, hogy érett bőrön is sokkal szebben, hatékonyabban működik. A testes verziókkal ellentétben a lágyabb alapozók nem csomódosnak össze, nem ülnek meg a barázdák mélyén, ezáltal fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek az arcnak.

Mielőtt megvásárolnád a kiszemelt darabot, mindenképpen próbáld ki az alapozót, figyeld meg, hogyan működik a te bőrödön, mennyire tud alkalmazkodni a textúrájához és a tónusához. A drogériákban, üzletekben akár segítséget is kérhetsz a választáshoz. Esetleg érdemes véleményeket vagy termékismertetőket olvasni a kiszemelt készítményről, az internetet böngészve sok hasznos infóra bukkanhatsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés