A fehér évek óta az egyik legnépszerűbb divatszín nyáron. Remekül kombinálható, könnyedén lehet bármilyen szettnek az alapja, megtörheted vele az egyhangúságot, komorságot, vagy épp kiegyensúlyozottá teheted a harsány árnyalatok alkotta színkavalkádot. Roppant könnyű kombinálni, mégis csinossá teszi az összképet.

hirdetés

A világos színek a nyári divat elengedhetetlen elemei. A fehér mellett gyakran előkerül a bézs, a vajszín és az elefántcsontszín, melyek mindegyike remekül kombinálható, csupán a megfelelő szabású kreációkra van szükség. A világos tónusok visszaverik a fényt, derítik az arcszínt, a viselőjük így sokkal frissebbnek, üdébbnek hat. Nem mellesleg, a napcsókolt bőrszínt is csodásan kiemelik.

Ám ennek ellenére sokan hadilábon állnak a fehérrel, attól tartva, hogy tömbösíti, szélesíti az alakjukat. Korábban szinte bevett divatszabálynak számított, hogy a világos színeket mellőzni kell pluszkilók esetén, hiszen optikailag még inkább széthúzzák a sziluettet. Van némi igazság ebben az állításban, de nem feltétlenül valósul meg az alakromboló hatás.

Tény, hogy a ruhadarabok fazonja sokat számít, illetve a szélesítő hatás könnyedén kivédhető, ha a fehér tónus nem a leplezni kívánt területre kerül, vagy ha mégis, akkor egy trükkös szabás ellensúlyozza az adott testrészre irányuló hangsúlyt. A megfelelő fazonú kreáció jó helyen vágja el az alakot, ezért képes kiemelni a derekat, illetve megnyújtani a test vonalát.

A fehér a legsokoldalúbb árnyalat nyáron: változatosan és ízlésesen kombinálható

A fehér valóságos varázserővel bír, ugyanis ez a divatszín elképesztően könnyen kombinálható. Lehet a szett alapja, vegyíthető letisztult árnyalatokkal vagy neonszínekkel. Kiegészítheti a mintás darabokat, valamint balanszként működhet: elveheti a megjelenés harsányságát és harmóniát teremthet. Önmagában is roppant látványos, monokróm összeállításban szintén érdemes kipróbálni.

 

A fehérrel nem lehet túlzásba esni, hiszen egy letisztult, elegáns tónus. Finomságot, lágyságot csepegtet a harsány összeállításokba, ellensúlyozza a mintás szettek kuszaságát. A kiegészítőkön megvillantva úgyszintén nagy hasznát veheted, hiszen egy fehér cipő, táska vagy pár ékszer szépen megteremti az ellensúlyt egy színes-mintás, netán sötét öltözékben.

A fehér nem lesz unalmas, ha a megfelelő fazonokat választod. Az anyagok keverése, az apró minták megadják a szett esszenciáját, és igazán különlegessé teszik az összképet. Az egyszerű fehér pólót például érdemes szaténnal vagy farmerral variálni, ahogyan a díszítőelemeket sem szabad kihagyni a megjelenésből. Ehhez adunk most inspirációt, rengeteg izgalmas összeállítást találsz a galériában!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás: