A nyári divat zseniális darabokat rejt magában, alakformáló, alaknyújtó fazonokban nincs hiány. Bármely korosztály megtalálhatja a számára legelőnyösebb ruhadarabokat, a sikkes megjelenés kulcsa minden esetben a színes, vidám öltözködésben rejlik. Ötven feletti bloggerek csinos, nőies szettjei közül szemezgettünk, amelyek remek inspirációként szolgálnak a fülledt melegben.

hirdetés

Nyári divat 50 felett: rengeteg izgalmas lehetőséget tartogat

Alkattól és kortól függetlenül nem árt trükközni egy kicsit a ruhákkal, hiszen a nőies megjelenés sokszor a vibrálóan sikkes összeállításokban rejlik. Az Instagram ötven feletti divatbloggerei nap mint nap ütős inspirációkkal szolgálnak követőik számára, érdemes tőlük ellesni pár apró, alakformáló trükköt. Nem csak a ruhák fazonjával érik el a csinos hatást, a színeket is ügyesen variálják, így akár alacsony, magas, vékony vagy telt alkatú, bárki ihletet meríthet a remek nyári szettekből.

A V dekoltázs visszafogott, mégis vonzó külsőt kölcsönöz

A V dekoltázs optikailag nyújta a felsőtestet. A dekoltázzsal trükközve nem csupán az alak formálható látványosan, a megjelenés sokkal vonzóbb és nőiesebb hatást kelt, ha egy finom, ízléses kivágással szabott a nyári blúz vagy ruha. A V alak hosszantilag vezeti a tekintetet, így egyértelműen a felsőtestre helyezi a hangsúlyt. Ilyenkor érdemes visszafogott, könnyed alsót párosítani a tophoz.

Mivel a V kivágás a derékvonalra tereli a hangsúlyt, ezért mindenképp ajánlott derékban húzott ruhadarabot választani, esetleg övvel szűkíteni a bő fazonokat. Az alakformáló hatás ezzel az apró lépéssel ki is van maxolva, egy ilyen összeállítás nem csak csinos, hanem roppant sikkes is.

Ha V kivágású ruhára esik a választás, érdemes olyat keresni, melynek A vonalban szabott a szoknyarésze. Ez a fazon remekül kiemeli a karcsú derekat, nyújtja az alakot és elképesztően nőiessé formálja a sziluettet.

A derékhangsúly remekül formálja az alakot

Legyen szó egy blúz és egy nadrág párosításáról vagy egy csinos nyári ruháról, esetleg overallról, minden esetben nagyon fontos a derékhangsúlyos fazon. A felsőket érdemes betűrni a nadrágba és egy övvel kiemelni a területet, de ez az aprócska kiegészítő a manapság divatos zsákszerű ruhákat is megmenti. A nőiességet nem feltétlenül a kebelméret vagy a vékony, hosszú lábak határozzák meg, a csinos, formás derékvonal sokkal inkább vonzza a tekintetet.

Alacsony termettel megáldott nők számára érdemes egészen a mell alá helyezni az övet, így a lábak optikailag sokkal hosszabbnak tűnnek.

A buggyos ujjak romantikusak, nőiesek és formálják a felsőtestet

A buggyos ruhaujj, valamint a válltömés rendkívüli módon formálja az alakot. A romantikus, különleges szabású felsőrészek és nyári ruhák remek választásnak bizonyulnak, ha karcsúsító hatást szeretne valaki elérni. A derékvonalra terelik a figyelmet, karcsúbbnak láttatják a felsőtestet.

Az aszimmetrikus szabással zseniálisan lehet nyújtani az alakot

Érdemes bevetni az aszimmetrikus szabást is a nyári öltözködésben, hiszen a középvonal megbontásával optikailag nőiesebbnek, vékonyabbnak hat az alkat. Ezek a fazonok ráadásul nem csupán csinosak, roppant különlegesek is. Az ötven feletti bloggerek imádják az oldalt ráncolt, nőies ruhadarabokat, amelyek ráadásul manapság elképesztően divatosnak számítanak.

A félvállas felsők szintén ezt a célt szolgálják, így ezeket az egyszerűnek tűnő alapdarabokat éppúgy érdemes belecsempészni a nyári szettekbe.

A nyári divat imádja a színes holmikat: 50 felett így harmonikusak

A színek és minták ötven felett igazán ütősnek bizonyulnak, ráadásul a nyári öltözködés alapvetően egy vidám, felszabadult hangulatot kell, hogy tükrözzön. Bátran jöhetnek az élénkebb, feltűnőbb tónusok és a vadító motívumok, akár különböző verziókat és árnyalatokat is össze lehet passzítani.

A színek nem csupán a vidám, vibráló megjelenés miatt kerülnek be az ötven feletti bloggerek összeállításaiba. Zseniálisan lehet trükközni velük, hiszen alakformáló hatás éppúgy elérhető a csodás tónusokkal. Annak, aki felül teltebb, s mindeközben vékonyabb lábakkal van megáldva, érdemes alul viselnie a feltűnő árnyalatokat és mintákat, ezeket pedig visszafogott felsőkkel ajánlott párosítania.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés