Bár a köztudatban még mind a mai napig az él, hogy bizonyos kor felett vannak tiltólistás ruhák, a stílust és a sikkes megjelenést nem az életkor határozza meg. Teljesen mindegy, hogy ki melyik korosztályba tartozik, a nőies, vonzó külső titka az ízlésesen összeállított ruhatárban rejlik. Mutatunk néhány inspiráló szettet, ami könnyedségével, vidámságával és divatos elemeivel azonnal felkelti a figyelmet, kirívó részletek nélkül.

hirdetés

Csinos ruhák és vidám szettek, melyek 40 felett még inkább felerősítik a nőiességet

Noha a kisugárzás mindenkinél egy adottság, a már meglévő vonzerőt remekül lehet fokozni a tökéletes ruhaválasztással. Nem csupán a frizura és a smink dob sokat a megjelenésen, a szimpla hétköznapi összeállítások hangulatába éppúgy érdemes egy kis fantáziát vinni. Nem azért fontos a csinos, nőies öltözködés, hogy minél több bókot gyűjtsön be az ember a környezetétől, vagy éveket faragjon le az eredeti korából. A belső egyensúlyra, az önbizalomra éppúgy remek hatással van az ízléses, vonzó outfit. Mindez könnyed, kényelmes, üde formában is megmutatkozhat, nem feltétlenül kell elegáns, komoly benyomást keltő szettekre gondolni. Sőt, az alábbi válogatásban főként a vidámság vagy a letisztult összhatás kerül hangsúlyba.

Összegyűjtöttünk pár remek kulcsdarabot és sikkes összeállítást, ami nélkülözhetetlen a vibráló, divatos nyári megjelenéshez.

 

Nem csak 40 felett hasznosak ezek a tippek, a sikkes ruhák mindig jól jönnek

A legtöbb nő hatalmas mérföldkőnek érzi a negyvenedik életév betöltését. Ki így, ki úgy gondolkozik a bűvös negyvenes után. Egyesek visszavesznek korábbi merész, harsány stílusokból, míg mások ilyenkor élik meg igazán nőiességüket. Bizonyos összeállítások remekül feldobják a külsőt, kihangsúlyozzák a magával ragadó vonásokat, érdemes ezek alapján összedobni az outfiteket.

A színekkel és a mintákkal nem kell óvatoskodni, roppant vidámmá teszik a megjelenést. A nyári szezon egyébként is a pezsgő hangulatról szól, ehhez a pörgős, vibráló időszakhoz remekül passzolnak a harsányabb, feltűnőbb tónusú ruhák.

A farmerholmikat nem szabad a szekrény mélyére száműzni, jöhet a laza kis dzseki és a csinos nadrág is, elképesztően feldobják az összképet. Elegánsabb szettek részeként is jól mutatnak, kellően lágyítják a kifinomult hatást.

Negyven felett igazi aranyszabály, hogy a laza, lezser holmikat pillanatok alatt nőiesebbé lehet varázsolni egy magas sarkú cipővel. Persze nem szükséges mindennap halálra kínozni a lábakat, a papucsok és sikkes szandálok ugyancsak hozzájárulnak a nőies eredményhez.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés