A bőség zavara legalább annyira megnehezíti a készülődést, mint a „nincs mit felvennem” gyakori problémája. Érdemes néhány klasszikus alapdarab mentén felépíteni a nyári ruhatárat, hogy sokkal gördülékenyebben menjen a reggeli válogatás. Negyven felett vidám, könnyed szerelésekre van szükség, amelyek hangsúlyozzák a nőiességet, mégis remekül alkalmazkodnak a rohanós hétköznapokhoz.

hirdetés

Sokoldalú nyári alapdarabok 40 felett: jól variálhatóak, kényelmesek, mégis nőiesek

Maxiruhák nélkül hiányos a ruhatár

A maxiruhák hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság, nem is véletlenül. Egy teljes szett letudható egyetlen csinos darabbal, nem kell gondolkozni rajta, hogy mi mihez passzol igazán. Rendkívül előnyös fazonokat lehet találni a boltokban, amelyek látványosan hangsúlyozzák a nőies vonalakat.

Érdemes V kivágású ruhát választani, vagy legalábbis olyat, ami kiemeli a dekoltázst, persze csak ízlésesen. Az efféle szabások nyújtják a felsőtestet, előnyössé teszik az alakot és kellően sejtelmesek is. Az még többet dob az összképen, ha a derékvonal szűkített, ám a karcsúsító hatásra te magad is rásegíthetsz egy szimpla öv segítségével. A felsliccelt maxiruhák még nőiesebbé formálják az összhatást, visszafogottan szexi kisugárzást kölcsönöznek.

A fodor és a csipke szintén feldobja, nőiesebbé és romantikusabbá teszi a megjelenést. Érdemes világos, sötét, valamint mintás darabot is beemelni a szekrénybe, így mindig kéznél lesz egy megfelelő ruha, legyen szó bármilyen alkalomról. Arra ügyelj, hogy ne olyan testtájékra kerüljenek a fodrok, amit nem szeretnél különösebben hangsúlyozni.

 

A blézerek nyáron is alapdarabok, 40 felett is nélkülözhetetlenek

Bár nyáron inkább könnyedebb, lengébb felsőknek van szezonja, egy csinos, elegáns blézernek éppúgy ott a helye a ruhatárban. A hétköznapi szettekhez is passzol, ráadásul korán reggel vagy késő este, hűvösebb időben még a nyári kabátkát is helyettesíti, annál sokkal sikkesebb összhatást eredményez.

 

Csinos felsőkkel elegáns és nőies lesz a külső

Mindenképpen szükség van egyszerű, nőies felsőkre. Nem árt olyan fazonokat és színeket válogatni, amelyek garantáltan passzolnak a nadrágokhoz, szoknyákhoz, amik a szekrényben vannak. Mindenképp kellenek fekete és fehér árnyalatok, miközben a színes, mintás blúzok hihetetlenül vidámmá és sikkessé teszik a ruhatárat.

A csipkék, a puffos ujjak, a finom, szép kivágások nőiesebbé, romantikusabbá varázsolják az összképet. Ezek mentén érdemes haladni, hiszen sokszor az apró részletek teszik különlegessé és divatossá a megjelenést.

 

Nadrágokból több verzióra is szükség van

A nadrágok egyértelműen nélkülözhetetlenek, azonban néhány apróságra nem árt figyelni, mielőtt túlzottan bevásárolnál. Ha hosszú a fazon, akkor a bokavillantó a nyerő. Ettől nyáriasabb lesz a hatása, ráadásul kiemeli a vékony, csinos részét a lábaknak.

Az A vonalú darabok irtó csinosak, remekül formálják az alakot. Legyen könnyed anyagú és lenge, így kényelmes lesz nagy melegben is. Egy fehér nadrág például bizony meghálálja a bizalmat. Igazi alapdarab, amely friss, üde és nőies külsőt kölcsönöz, ráadásul még csak nem is fullad meg benne az ember lánya akkor sem, ha negyven fok van.

Ha rövidnadrágról van szó, akkor csak annyi a lényeg, hogy ne érjen pont a térdig, kicsit felette végződjön a szabás. Ellenkező esetben kissé összetömöríti az alakot, kortól függetlenül.

 

„Játszós ruha” 40 felett is szükséges

Egy csinos „játszós ruha” negyven felett is alapvető részét képezi egy tudatosan felépített ruhatárnak. A vicces gyűjtőnév főként overallokat, kényelmes, mégis sikkes ruhadarabokat takar, amiket a rohangálós hétköznapokon lehet viselni. Nyáron érdemes rövid verziót választani, így a nagy kánikulában is fel lehet kapni a laza, mégis csinos holmit. Persze aki nem szívesen mutogatja a lábát, az a lengébb, hosszú fazonokkal se tud mellélőni.

Egy atléta remekül megbújik a felsőrész alatt, így a hatalmas melegben könnyedén levarázsolható és a derékra köthető az overall teteje. Ez nemcsak kényelmessé és praktikussá teszi ezt az alapdarabot, de hihetetlenül egyedi stílusérzékről árulkodik.

 

Szoknyából sem árt beszerezni néhányat

Nem árt, ha lapul egy-két kényelmes, csinos szoknya is a szekrényben. A legjobb, ha derékban húzott és A vonalban, könnyeden lehulló szabást választasz, ez mindenkinek jól áll. A semleges színek és a farmeranyagok mindenhez zseniálisan passzolnak, ezáltal könnyedén kombinálhatóak. A maxi verzió még kényelmes is, hajolgatásnál sem okoz kínos pillanatokat, így abból mindenképp ajánlott beszerezni egyet.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikk képei: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Christian Vierig/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés