A színes, sikkes minták elképesztően feldobják a megjelenést, s bár egy hajszálon múlhat, hogy túlzóvá és zsúfolttá váljon a szett, érdemes kísérletezni a különleges darabokkal. Tény, hogy egyszerűbb a finom tónusú, egyszínű ruhadarabokat kombinálni, és 50 felett sokkal inkább felértékelődnek a semleges, jól variálható holmik, néhány trükkel azonban megőrizhető a letisztult hatás, még a vidám tónusokkal tarkított mintázatok esetében is.

hirdetés

A szimpla fekete-fehér, szürke vagy bézs vonalon maradva tényleg nincs nehéz dolga az embernek, hiszen jóformán a szekrényben található összes ruhadarab passzolni fog a másikhoz. A kapszulagardróbok éppen ezen az elven működnek, így sokkal kevesebb ruha pihen feleslegesen a polcokon, nem gyűlnek potyára a címkés holmik a szekrényben. Ettől függetlenül érdemes pár különlegesebb, színes, mintás darabot beszerezni, mert csodásan feldobják a megjelenést, és megalapozzák a vidám hangulatot.

A kor előrehaladtával sok nő egyre inkább ódzkodik a vibráló tónusoktól, és a különlegesebb, feltűnő motívumokat is kevésbé preferálják. Nem is annyira a merészség hiánya miatt, általában a minták passzításával járó macera az elrettentő tényező, hiszen a legtöbben egyszerű, átlátható, csinosan kombinálható ruhatárra törekednek.

Tény, hogy bőven akadnak olyan csiricsáré printek, melyek inkább nyomasztóan hatnak az öltözékben, ám a finom nőiességet előtérbe helyező sikkes minták kortalanok, sőt, kifejezetten hozzájárulnak a fiatalos, vidám megjelenéshez. Ahhoz, hogy az eredmény ne egy parádés bohócjelmezre hasonlítson, csupán a fokozatosságra, a könnyed, finom adagolásra, és a harmonizáló tónusokra kell figyelni.

Divatos minták, melyek feldobják a hétköznapi szetteket: 50 felett így érdemes variálni őket

Ha harmonizál, nem lesz túlzó

Sokan tartanak a tömör mintázatos daraboktól, hiszen mindazok számára, akik korábban csak egyszínű ruhákat viseltek, valóban erősnek, túlzónak hat a látvány. Tényleg túl lehet tolni a színeket és a motívumokat, ám manapság már a mintás mintással is divat, így aligha lehet mellényúlni a vibráló kombinációkkal.

Érdemes olyan holmikkal összeboronálni a mintás ruhákat, amelyek kiragadnak egy-egy árnyalatot a színes darabokból, így az összhatás elképesztően harmonizál majd. Az eredmény roppant kifinomultnak hat.

A könnyed minták is izgalmasak 50 felett

Akik nem kedvelik a szemkápráztató darabokat, azoknak könnyedebb, egyszerűbb verziókkal érdemes kísérletezniük. A kockás, pöttyös vagy csíkos minta éppúgy különlegessé teszi a megjelenést, ráadásul ezek a printek örök klasszikusok a divatban.

Egyszerű darabokkal a zsúfolt is belefér

Nem okoz problémát, ha zsúfolt a mintázat az adott ruhadarabon, csupán a hozzá társított holmikkal kell kissé óvatosan bánni. Érdemes könnyed, lágy, semleges színeket viselni, majd ezt a monokróm szettet megbolondítani egy mintás, vibráló darabbal.

Pillanatok alatt feldobható az unalmas szett

A szimpla farmernadrágot már a legtöbben elképesztően unják, ám hatalmas előnye, hogy bármivel kombinálható. Bátran jöhetnek mellé a színes, zsúfolt mintázatú holmik is, az összhatás irtó sikkes lesz.

A szimpla fehér ing is mintássá varázsolható ezzel a trükkel

Aki nem szeretne vibráló darabokat beszerezni, a szimpla fehér inget is átalakíthatja. Egy mintás selyemkendő segítségével pillanatok alatt izgalmas, vidám felsőrész válik az egyébként megszokott, hétköznapi ruhadarabból. Érdemes többféle stílusú, más-más motívummal ellátott kendőt vásárolni, így hangulattól függően alakítható a szimpla szett.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés