A nyári alapdarabok egy pillanat alatt felrázzák a megjelenést negyven felett, nem muszáj egyedi darabokkal trükközni a stílusos megjelenéshez. Ezek az összeállítások nagyon inspirálók!

hirdetés

A tökéletes ruhatár összeállításakor számos tényezőt kell figyelembe venni. Az első egyértelműen a személyiség és a személyes ízlésvilág, ami már nagyban leszűkíti a lehetőségeket. Ezután sokan az életkorukat veszik alapul, hiszen a társadalomban sajnos még mindig fennáll az elvárás, hogy negyven és ötven felett már visszafogottabb darabokban mutatkozzanak a nők.

Itt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az extravagáns, vagány stílusrészletekről sem kell lemondani pusztán a kor alapján, semmilyen ruhatípust nem kell parkolópályára tenni azért, hogy mások ízlését vagy elvárásait kövesse az ember! Negyven felett maximum a csillámpónis és kis pillangós, Disney-hercegnős blúzoknak áldozott le az idő múlása, azonban a trendi fazonokról semmiképp nem érdemes lemondani.

Amitől még tovább szűkül a kör, az az aktuális divat. A trendek úgy hullámzanak évről évre, mint a tenger egy viharos éjszakán. A sikkes fazonok csak úgy jönnek és mennek, a retró holmik időről időre visszatérnek a reflektorfénybe, míg vannak olyan darabok, amelyekkel soha többé nem találkozunk. És el is érkeztünk a tökéletes ruhatár legfontosabb pontjához. Feltétlenül szükség van egyedi, extravagáns ruhákra ahhoz, hogy igazán stílusos legyen a megjelenés? Hiszen nem mindenki tud azonosulni a karakteresebb kreációkkal.

A válasz egyértelműen az, hogy nem. Mutatjuk, hogy negyven év felett melyek most a legnépszerűbb nyári kulcsdarabok, s hogy milyen izgalmas, sikkes összeállításokat lehet kreálni a segítségükkel!

 

Nyári alapdarabok negyven felett: ezek most a legkapósabb holmik az üzletekben

A legmenőbb kulcsdarabok tárháza is frissül időnként, ám az idei nyári fazonok valóban időtállóak lesznek. Negyven felett elképesztően felpezsdítik a megjelenést, a megfelelő kombinációban egyáltalán nem unalmasak.

A farmernadrág örök darab

A farmernadrágot soha nem lehet megunni, örök darab, amitől nem is érdemes megválni a divat változása miatt. Minden szezonban bevethető, a rövid fazonok ráadásul még kényelmesek is a forró nyári időszakban. Pólóval, ingekkel, nőies blúzokkal és atlétákkal kombinálva egyaránt stílusos lehet az összkép. A kiegészítőkkel lehet látványosan felturbózni a megjelenést, de azokat sem kell túlgondolni. Egy klasszikus nyári szalmatáska, szolidan nőies papucs és egy napszemüveg már meghozza a kívánt hatást.

A fehér és a bézs a letisztult sikk kulcsa

A fast fashion üzletek és a turkálók csak úgy dúskálnak a fehér, illetve bézses, krémes árnyalatú holmikban. Negyven felett különösen népszerű ez a naturális vonal, hiszen letisztulttá, sikkessé teszi a megjelenést. Ebben a formában még a lezserebb, kényelmesebb darabok is elegánsabbnak és nőiesebbnek tűnnek, nem lehet nekik ellenállni. Ott a helyük egy szimpla kulcsdarabokból álló ruhatárban, hiszen nagyon könnyű őket más alapholmikkal kombinálni.

A fehér póló is lehet izgalmas és nőies

A fehér pólónál talán nincs egyszerűbb ruhadarab a szekrényben. Noha annak idején inkább sportos viseletnek számított, mára abszolút kinőtte a testnevelésórák hangulatát, ott a helye a nőies, sikkes összeállításokban is! Gyakorlatilag bármivel kombinálható, mindennel jól mutat, tökéletesen igazodik és alkalmazkodik a mellé társított kulcsdarabok stílusához. Az idén népszerű letisztult hosszú szoknyákkal például szuper párost alkot.

Eljött a laza, széles szárú nyári nadrágok ideje!

Sokan nem szeretik mutogatni a lábaikat a nyári forróság ellenére sem. Egyrészt nem érzik magukat komfortosan a röviden szabott nadrágokban és szoknyákban, másrészt pedig sok helyen a munkahelyi etikett nem engedi a térd felett végződő fazonok viselését. Ilyenkor sincs ok a pánikra, a negyven feletti nők körében ugyanis ebben az évben a széles szárú, lezser, légies anyagú nadrágok abszolút jolly joker választásnak bizonyulnak.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés