Az egyszerű gombos kardigán egy pillanat alatt átalakul, ha egy picit trükközöl vele. Sokkal több lehetőséget rejt magában, mint gondolnád.

hirdetés

Gombos kardigán átalakítása varrás nélkül

A szimpla gombos kardigán általában már az ősszel előkerül a szekrényből, s jóformán a melegebb tavasz végi napokig igazi kulcsdarabját képezi a ruhatárnak. Rendkívül praktikus viselet, könnyedén kombinálható és rétegezhető, ráadásul a francia nők olyan divatos alapdarabbá tették, hogy az általuk viselt népszerű variációkat ellesve még az egyszerűbb fazonjai is felpezsdítik és nőiessé varázsolják az unalmas szetteket.

Ennek ellenére a hosszúra nyúlt kardigánszezon miatt egy idő után bizony unalmassá válhat a klasszikus gombos fazon. Tulajdonképpen ugyanaz a helyzet, mint a kötött pulóverekkel, amelyek egy-két hónap alatt elcsépeltnek tűnnek, hiszen nőies és stílusos összkép ide vagy oda, ha az ember lánya minden harmadik nap kardigánnal bolondítja meg a hétköznapi összeállítását, ez a divattrükk is hamar egyhangúnak bizonyul.

A jó hír, hogy a gombos kardigánokat könnyedén izgalmasabbá teheted, ráadásul varrni sem kell az átalakításhoz. Még kézügyességre sincs szükség ahhoz, hogy stílusosabb legyen a szimpla alapdarab. A videóban három különböző trükköt látsz, amelyekkel feldobhatod a megjelenésed.

A gombos megoldásnak köszönhetően könnyedén egy rövidebb szvettert készíthetsz a kardigánból. Ehhez nem kell mást tenned, mint aszimmetrikusan begombolni a felsőt. Bár ritkán jut bárki eszébe rosszul gombolni a kardigánt, az eredmény önmagáért beszél. Topokkal és pólókkal kombinálva ez a verzió kifejezetten stílusos összképet teremt.

Fejjel lefelé fordítva sem sokan vesznek fel felsőket, ám a gombos kardigán esetében ez is egy abszolút járható útnak tűnik. A fazon egészen átalakul ezzel az aprócska trükkel, ráadásul a rövid felső szuperül mutat magas derekú nadrágokkal. Az így kapott összkép nyújtja az alakot, optikailag karcsúsít.

Szintén remek megoldás, ha fordítva bújsz bele a gombos kardigánba. Ebben az esetben a felső hátoldala válik különlegessé, a klasszikus fazon teljesen átalakul. Ha még inkább nőiessé tennéd az összhatást, érdemes a vállaknál lejjebb húzni a kötött ruhaanyagot, s ezáltal egy ejtett vállú, egyedi hátkialakítású felsőt kapsz eredményül.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés