Egy csinos, sikkes magas sarkú csizma pillanatok alatt nőiesebbé teszi a mindennapi szetteket. Mutatunk egy kis inspirációt!

hirdetés

A magas sarkú csizma mindent nőiesebbé varázsol

Sokan azt gondolják, hogy magas sarkú lábbelit csak elegáns holmik mellett célszerű viselni, ám tulajdonképpen nincs alkalomhoz kötve a nőies cipők és csizmák bevetése, hiszen még egy lazább napon is fontos lehet a megjelenés. A magasabb sarokkialakítás számos előnnyel bír, többek között optikailag nyújtja a lábakat, karcsúbbnak láttatja a sziluettet, ráadásul javítja a tartást és ezáltal határozottabb, magabiztosabb kiállást kölcsönöz. Arról nem is beszélve, hogy az unalmas szetteket abszolút feldobja és megbolondítja, így sokkal különlegesebbé válik a már jól megszokott outfit.

Idén minden formában divatos, ráadásul a klasszikus fazonok szinte mindennel remekül mutatnak. Legyen szó szoknyáról vagy farmernadrágról, netán egy csinos kosztümről, a magas sarkú csizma garantáltan beleilleszkedik majd az összképbe. A galériában mutatunk néhány inspiráló szettet, amelyeket a magas sarkú csizma tesz igazán különlegessé és nőiessé.

 

A magas sarkú csizma viselése egyáltalán nem stílus függvénye. Teljesen mindegy, hogy valaki sportos, vagány vagy inkább elegáns holmikat visel a mindennapokban, egy csinos, trendi lábbelit bármikor be tud ültetni a szettjébe. A klasszikus hosszú szárú fekete csizma például mindenhez tökéletesen passzol, csupán néhány apróságra kell figyelni ahhoz, hogy valóban nőiessé váljon az eredmény.

Szoknyával különösen sikkes, kifinomult hatást kelt egy magas sarkú lábbeli, de a csinosabb, letisztultabb fazonok még egy lezser farmerből vagy egy ütős, merész bőrnadrágból is előcsalogatják a finom nőiességet. A lenyűgöző külső kulcsa abszolút a részletekben és azok harmóniájában rejlik. Célszerű figyelni a színek, minták összhangjára, valamint a különböző anyagok párosításánál is érdemes szem előtt tartani az aktuális trendeket.

Nem feltétlenül kell, hogy nagyon magas legyen a kiválasztott csizma. Egy picit látványosabb sarokkialakítás már bőven elegendő ahhoz, hogy a lábbeli nőiesebb, csinosabb összképet teremtsen. A téli szezonban különösen fontos, hogy milyen fazonra esik a választás, ugyanis a csúszós, latyakos időben akár veszélyessé is válhat némelyik darab. A nagyon magas tűsarkú verziókkal például nem árt vigyázni, miközben a tömbsarkú, kicsit laposabb és ezáltal stabilabb csizmák remek választásnak bizonyulnak.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés