Retró stílusú, extra nőies tavaszi cipők szerepelnek a népszerűségi lista élén a francia és olasz divatbloggerek köreiben, akik szettjeikkel előrevetítik a feltörekvő trendek sikerét.

hirdetés

Végre átlépünk a tavaszba, és persze nem mindegy, hogy milyen cipőben tesszük azt. A nőiesség egyre nagyobb teret kap az idei utcai divatban, ez a tendencia pedig a tavaszi-nyári lábbelik választékában is megmutatkozik.

Az már most érzékelhető, hogy a hátul nyitott tavaszi cipők simán túltesznek a tavalyi fellendülésükön a most kibontakozó népszerűségükkel, az iránymutató öltözékeikkel inspiráló francia és olasz divatbloggerek egyszerűen odáig vannak a szling fazonokért.

Szuper nőies tavaszi cipők kerültek be a divatbloggerek kedvencei közé

A francia és olasz divatbloggerek öltözködési stílusát sokan kedvelik, úgy tartják, hogy kiváló divatérzéküknek köszönhetően iránytűként működnek a trendek tengerében. Nemcsak azt érdemes figyelemmel követni, hogy milyen holmikra kapnak rá, hanem azt is, milyen formában, hogyan viselik a befutó darabokat.

Az új kollekciókat, a kampányfotókat, illetve a divatbloggerek posztjait követve szépen kikristályosodik, hogy idén viszonylag hamar, már kora tavasszal bekerülnek a körforgásba a nyitottabb típusú cipők.

A hatvanas és hetvenes évek kedvenc fazonjai térnek vissza, így a törpe sarkú szling topánok, a pántos balerinacipellők, a férfias mokaszinra emlékeztető oszlopsarkú lábbelik, valamint a retró körömcipők gazdagítják a kínálatot.

A korábban megszokott félcipők, loaferek sem vonulnak ki a köztudatból, ám a mini sarkú darabok most jobban előtérbe kerülnek a teljesen lapos talpú változatoknál.

A vintage hangulatú papucscipők ezúttal csinos kis sarokmagasítással jelennek meg a tavaszi divatban, a nyitott cipők szezonja pedig a szokásosnál korábban kezdetét veszi, a divatbloggerek harisnyával és zoknival kombinálják az efféle nőies kreációkat.

Nyilván célszerű esőmentes, melegebb napokra időzíteni a viselésüket, amikor már meg lehet villantani a most divatos színes és mintás harisnyatípusokat is.

Ezek a nőies cipellők kétségkívül felrázzák a tavaszi öltözködést, a szimpla farmeres szetteket éppúgy képesek elegánsabbá tenni.

A hatvanas éveket megidéző összeállításokhoz jóformán felkínálják magukat a hátul nyitott topánkák, és végre kiszorulnak a képből a túlzottan vastag talpú, platformos változatok.

A hegyes orrú kialakítás nem véletlenül tör most uralomra, hiszen az efféle cipők passzolnak leginkább a divatos széles szárú nadrágokhoz.

Arra azonban nem árt ügyelni, hogy papucscipővel ne boronáld össze a lengébb, hosszú szárú nadrágokat, mert járás közben simán a cipő és a talpad közé akadhat az ide-oda lebbenő anyag. Nagyobb biztonságérzetet nyújt, ha a topánt egy sarokpánt tartja.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés