Most, hogy már ízelítőt kaptunk a jó időből, egyre csalogatóbbá és sokszínűbbé válik a szoknyák kínálata, amely terén ugyan nem vesz nagy fordulatot a tavaszi divat, de arra számítani lehet, hogy bővül a paletta.

hirdetés

A kikeletre hangoló szoknyák már ott sorakoznak a friss kollekciókban, a tavaszi divat sokrétű választékát elnézve pedig könnyen ránk telepedhet a bőség zavara. Minden fazon, ami valaha népszerű volt, most egy csokorba szedve erősíti a repertoárt, egyaránt kelendő a mini, a midi és a maxi, a lenge és merev anyagú, valamint a bővülő vonalú és a testhezálló fazon.

Nagyon nőies szoknyák érkeznek idén: a tavaszi divat változatosabbá teszi a viselésüket

Idén nem a szoknyák szabásában, hanem a viselésüket meghatározó stílusmixekben fedezhetünk fel meglepő újdonságokat. Tél végén és a kora tavaszi időben éppúgy megjelenik az utcai divatban a nyáriasan vékony és a nehézkes anyagok mixelése.

A virágos, élénk színű, lenge maxiszoknya simán összekerülhet a hosszú szövetkabáttal, de ugyanígy bőrdzsekivel is kiegészíthető a lábszárig érő vászonszoknya.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A korábbi években inkább a nyári szezonra voltak jellemzőek a hófehér romantikus darabok, most azonban már a kora tavaszi öltözékekbe bekerülhetnek a harang alakú és a buborékszoknyák.

A tüll népszerűsége újra fellángolt az év elején, ebből a trendhullámból még tavasszal is kapunk egy adagot, mellette azonban a szövet-, farmer- és tweedkreációk ugyancsak eluralkodnak a kínálaton.

Az egyenes vonalú, hasítékkal ellátott midi- és maxiszoknyákkal nem tud betelni a divat, ezek a fazonok alapvetően semlegesek, így sokféle stílusban elsüthetők.

Jól áll nekik a negyvenes évek decens nőiessége, tökéletesen passzolnak hozzájuk a klasszikus és maszkulin divatelemek, de ugyanígy a lezser, sportos kombinációkban is ott a helyük.

Képek: Jeremy Moeller, Edward Berthelot/Getty Images.

 

Edzőcipővel, magas sarkú csizmával és loaferrel egyaránt összeboronálhatók, de a törpesarkú sling cipőkkel, valamint a vintage hangulatú Mary Jane-topánokkal is szoros barátságot ápolnak.

Persze, az új szezon kezdetén még elfér a harisnya. A street style fotók ahhoz is tippeket adnak, hogy a tavaszi divat melegebb darabjai milyen formában támogathatják meg a szoknyák nőiességét, esetleg hogyan tehetik vagányabbá, lezserebbé az összképet.

A rakott szoknya különösen mini fazonban divatos idén, de nem csak a hatvanas éveket megidéző, illetve a preppy, avagy diáklánystílusban kaphatnak helyet. Edzőcipővel kombinálva éppúgy bekerülhetnek az öltözékbe.

A vékony harisnyára felhúzott térdzoknik és bokazoknik szintén hangsúlyt kapnak a trendekben, a szoknyák elmaradhatatlan társai lehetnek a merészebb stílusmixekben.

Az A vonalú és a szűkebb mini szabás ismét visszakerül a palettára, mindkét szoknyatípus alkalmas arra, hogy ellensúlyozza a férfias jegyeket egy maszkulin stílusú szettben.

Az elegáns francia sikk kedvencei sem maradhatnak ki a repertoárból, a csinos kis tweedszoknya hozzápasszoló blézerrel vagy selyemblúzzal, fehér inggel az igazi!

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A test vonalát követő, hasítékkal ellátott midi farmerszoknyák továbbra is népszerűek maradnak, sőt, a tél folyamán felbukkant bőrhatású változataik kora tavasszal még sokoldalúan kihasználhatók, így azokról sem kell lemondani.

Ám vetélytársat kapnak az elöl gombos szoknyák feltörekvésével, ezek a fazonok szintén a tavaszi divat kedvencei lesznek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés