A nagy mellek optikailag szélesítik az alakot, gyakran a derékvonal rovására. Persze, az alakromboló hatás nagymértékben az öltözék szabásvonalaitól is függ, ezért nem árt körültekintően megválasztani a ruhadarabokat.

hirdetés

Dús kebleken nem minden divatos fazon érvényesül úgy, ahogy a viselője szeretné. Nem túl szerencsés, ha a zárt nyakú, derékban bő felső méretes domborulatokkal találkozik, hiszen ez a kombináció optikailag összenyomja a felsőtestet.

A nagy mellek önmagukban ugyan nem szélesítik a sziluettet, egy rossz ruhaválasztás következtében zömökebbnek mutatják az alakot, mint amilyen a valóságban. Sokan elkövetik azt a hibát, ha van egy kis pocakjuk, hogy elsősorban annak elfedésére törekednek, ezért lenge sátorfazonok mellett döntenek. Pedig így pont az alaknyújtó hatás ellentéte érvényesül.

A bő vonalak széthúzzák az alakot, amire a kidomborodó mellek csak még inkább rásegítenek. Nem a nőies domborulatok elrejtése és leplezése a cél, bár azért a dekoltázzsal is illik csínján bánni. Inkább az arányok helyrebillentésére kell hangsúlyt fektetni, méghozzá alaknyújtó trükkökkel!

Karcsúsító trükkök nagy mellek esetén: keskenyebb derékvonal pillanatok alatt

A litván stylist, Giedre Kavaliunaite önmagán mutatja be a gyakori öltözködési hibákat. Szembetűnő a különbség, hogy néhány apró, előnyös változtatással, mennyivel karcsúbbnak tűnik az alakja, mint azokban az előnytelen ruhafazonokban, amelyek nem igazán érvényesülnek a nagy mellein.

 

A csónaknyakú pulóver például, sokkal zömökebbnek mutatja alkatát, mint a V-kivágású blúz. A garbó és a top nem tilos, de érdemes beemelni az öltözékbe egy függőleges, egyenes vonalú szabást, amely megnyújtja és keskenyíti a sziluettet. Hosszanti, illetve V-alakú mintákkal szintén megvalósítható a karcsúsító hatás.

Az is kiderül a videóból, hogy az átlapolt, redőzött dekoltázs a legjobb választás, ha egy kis pocak fokozza a nagy mellek szélesítő hatását. Minden átlós, függőleges és V-alakú szabásvonal előnyösen formálja a nőies, gömbölyded idomokkal megáldott testalkatot. A derékvonal optikai szűkítésére több mód is van, ha a has nem túl feszes és lapos. Minderre könnyen elleshető, remek példákat hoz a stylist.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés