A fekete karcsúsító szín, de nem muszáj tetőtől talpig beleburkolóznod, ha optikailag keskenyíteni szeretnéd a vonalaidat. Élénk színekkel, mintákkal is párosíthatod, ám nem árt tudnod, hová kerüljön a legsötétebb tónus, és hogyan trükközz vele, amennyiben az alaknyújtás a célod.

hirdetés

A tudatos étkezés mellett a tudatos öltözködés is fontos, ha a legjobb formádat szeretnéd nyújtani. A fekete színnel egyszerű trükközni, és nagy hasznát veheted, ha bizonyos testrészeidről el akarod terelni a figyelmet.

A sötét árnyalatok karcsúsító, alaknyújtó hatása sokak számára ismert, de persze, nemcsak a színhasználaton múlik a kívánt eredmény, hiszen a fazontársítások legalább annyira lényegesek. Van, aki kifejezetten kedveli a feketét, így szívesen viseli monokróm öltözékben, melyben csak a kiegészítők térnek el az uralkodó tónustól.

Ha egy ilyen outfitben a letisztult szabásvonalak dominálnak, keskenyebbnek tűnik a sziluett. Bár ez a legegyszerűbb karcsúsító módszer, nem mindig lehet tetőtől talpig feketébe burkolózni, és sokan nem is szeretik a gyászos hangulatát.

Ezért mutatunk néhány trükköt, hogyan alkalmazhatod a feketét kevesebb arányban úgy, hogy az alaknyújtó hatás is megvalósuljon, mégse tűnj lelombozó gyászhuszárnak.

Egy csipetnyi fekete, karcsúsító trükkökkel

Közeledik a tavasz, így érthető, ha sokan már a színek után vágyakoznak, ezért szeretnének minél derűsebb öltözékekben mutatkozni. Ám a fekete sem törvényszerűen unalmas, kevés kreativitással igazán figyelemfelkeltővé és izgalmassá tudod tenni.

Így trükközz, ha széles a csípőd!

Kézenfekvő, hogy a feketének oda kell kerülnie, ahol szélesnek érzed a vonalaidat. Ám akkor sem muszáj mindig fekete nadrágba járnod, ha széles a csípőd. Inkább vess be egy furfangos trükköt: a szűk, mintás és színes nadrágok nem húzzák szét optikailag a csípővonaladat, amennyiben hosszított fazonú, fekete felsőt viselsz.

Ez lehet tunikablúz, pulóver, vagy egyenes szabású ing, a lényeg, hogy takarja a keskenyíteni kívánt testfelületet. Tovább fokozhatod az alaknyújtó hatást, ha V-kivágású, mell alatt szabott, vagy végig gombos fazont választasz felülre, lenge anyagút, vagy lezser szabásút. Nem baj, ha mintás, sőt, annál vidámabb, de fekete legyen az alapszíne.

Nem kell behúzni a hasad!

Ha van egy kis pocakod, a fekete, magas derekú nadrágok ideálisak lehetnek számodra. Világos, színes felsővel egyaránt viselheted, viszont az éles kontrasztot nem árt ellensúlyozni. Amikor két olyan árnyalat találkozik egymással az öltözéken belül, amelyek között nagy a kontraszt, óvhatatlanul oda vonzzák a tekintetet, ami nem jön jól abban az esetben, ha pont elrejteni kívánjuk az úszógumikat, vagy a szélesebb testtájakat.

A magas derékszabás persze jól leplezi a kis hasat, és erre a sötét alaptónus is rásegít, ám, ha elüt a felsőd színe, kapj fel rá egy kardigánt, blézert, dzsekit, vagy bármi mást, a lényeg, hogy egyenes szabásvonallal rendelkezzen. A függőleges vonal felfelé húzza a tekintete, tehát optikailag megnyújtja az alakot. A másik trükk, amit alkalmazhatsz, ha a felsőt buggyosan, hanyagul tűröd bele a nadrágba, így a pocak végképp láthatatlan marad.

Ha a felsőtest szorul karcsúsításra

Az alma alkatúak felül robusztusabbak, míg a lábaik vékonyabbak. Az ő esetükben a mell és a has területe a legteltebb, ezért oda kell irányítani a slankító feketét. A nagy mellek – akkor is, ha nem domborodik ki a has -, egy vaskosabb felsőtest illúzióját keltik, különösen, ha nyakig zárt a felső, amit viselsz. A garbó viselése tehát nem szerencsés, de nem is tilos, hiszen a szélesítő hatás kijátszható a fekete szín segítségével.

Lehetőleg a garbó legyen bordázott anyagú, mert a függőleges vonalak megnyújtják a felsőtestet. Mivel nincs dekoltázs, egy V-alakú, hosszan lelógó nyaklánccal ugyanazt a karcsúsító hatást érheted el. A garbón egyenes, hosszított vonalú blézert, kabátot, vagy dzsekit viselj. A nadrágnak, szoknyának nem muszáj összeolvadni a garbó fekete színével, de jobb, ha nem képez feltűnő kontrasztot vele.

A felsőtest szélességét könnyed esésű, lezser szabású felsőkkel is ellensúlyozhatod: lazán tűrd be a nadrágba, vagy a szoknyába, hogy legyen egy kis játékos mozgalmassága. Még jobb, ha V-kivágással rendelkezik a ruhadarab. Amennyiben magasabbnak szeretnél tűnni, a kalap jó választás, és még divatos is.

Fekete ruha: így cseppet sem unalmas

A maxiruha ápol és eltakar, ugyanakkor fazonjával előnyösen kiemelheti az alakod erősségeit. Nem kell lemondanod a játékos mintákról sem, ha fekete alapszínre kerülnek rá.

A bordázott anyagú maxiruhát valósággal feldobja a zebramintás kardigán, amely a ruhához hasonlóan függőleges, egyenes vonalat képez az öltözékben. A bohó minták is jöhetnek, ha nagy arányban a fekete uralkodik.

Képek: Anthropologie.

  • Megosztás:
hirdetés