Egy profi stylist jól tudja, milyen öltözködési trükkökkel finomíthatja az alkati adottságokat. Érdemes ellesni, milyen optikai csalásokkal befolyásolja a testarányokat, illetve karcsúsítja a telt idomokat.

Az alábbi videó sok hasznos információt tartogat arra vonatkozóan, hogy egy alacsony termetű, molett nő miként változtathat az alakján pusztán az öltözködésével, illetve a rendelkezésére álló ruhafazonokkal. Segítséget nyújthat abban, milyen szabásokat érdemes előnyben részesíteni, ha a testvonal megnyújtása a cél, és szuper tippekkel szolgál a színek használatához is.

A modell fejtetőre tűzött kontya szintén szerepet játszik az alaknyújtó összképben, hiszen felfelé vezeti a tekintetet, ezáltal magasabbnak láttatja viselőjét. Az egyenes szabású, V-kivágású blézer keskenyíti és megnyújtja a felsőtestet, míg a nadrág függőleges varrása a lábakat hosszítja.

A tavasz közeledtével a legtöbben szívesebben bújnak színes holmikba, és a stylist sem kényszeríti sötét, komor ruhákba modelljét. Ugyanis nemcsak fekete és sötét árnyalatokkal érhető el a karcsúsító hatás, az sokkal többet nyom a latba, hogy hová kerülnek az élénkebb tónusok, és milyen fazonokból áll az öltözék.

A letisztult, egyenes szabásvonalak függőleges irányban vezetik a tekintetet, de még a vállakról hanyagul leengedett sálkendőnek is célja van, hiszen a test szélességéből vesz el a hosszanti vonalaival.

A videóból kiderül, hogy nemcsak vékony, magas nők viselhetnek maxiruhát, ám telt alakra érdemes egyenes fazonú darabot választani, a feltűnő, színes kiegészítőknek pedig mindenképp az arc közelében van a helyük.

Ha már a tavaszi ruhatáradat tervezgeted, az alábbi tippeket nem árt számításba venned, amikor új fazonokkal töltöd meg a gardróbodat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés