A nyári divat egyik legváratlanabb eleme a mintás nadrág, melyhez az inspirációt a tervezők a hetvenes évekből merítették. Régen rengeteg printtel feldobott pantalló volt az üzletek polcain, noha a nők ezeket a darabokat nem mindig a legesztétikusabban kombinálták. Bár az aktuális trendek visszahozták a nagy kedvencet, manapság sokkal hordhatóbb formában jelenik meg az utcai divatban.

hirdetés

A hetvenes évek tele volt feltűnő mintákkal, fazonokkal. A poncsó, a magas talpú cipő és a csillogó anyagok már önmagukban igencsak harsányak voltak, majd idővel a printek halmozása átterjedt a nadrágokra is. A farmer mellett a mindenféle bohém motívumokkal felturbózott pantallók számítottak felkapottnak.

A mintás nadrág a nyári divat részeként tért vissza, ám sokkal finomabb, viselhetőbb formában. A motívumok már nem annyira harsányak, a színösszeállítások pedig sokkal könnyedebben kombinálhatók, mint korábban. A printek továbbra is a hetvenes évekre hajaznak, a virágok, a paisley és a nonfiguratív minták elképesztően népszerűek.

Így még a mintás nadrág sem lesz túl harsány: ezekkel viseld nyáron

A mintás nadrágot úgy viselheted a legvisszafogottabban, ha egyszerű ruhadarabokkal kombinálod. Ez lehet egy szimpla fehér ing vagy póló is. A fényes szaténból készült nadrágokkal kifejezetten jól fognak mutatni.

 

A mintaőrület a kétrészes szetteket is elérte, így a nadrágokhoz sok esetben már blézer, rövid kabátka is társul. Ha a kettőt együtt túlságosan harsánynak érzed, akkor kerüljön be egy visszafogott felső és pár letisztult kiegészítő a szerelésbe, így sokkal finomabb lesz az összhatás.

 

A kétrészes szettek darabjai nem csak külön-külön, egyben is viselhetők. Mivel idén nagyon sikkesnek számítanak a teljes szettet uraló minták, ezért a bátrabbak nyugodtan adagolhatják kedvükre a motívumokat.

 

A minta nem minden esetben borítja be az egész nadrágot, megjelenhet finomabb formában is. Ebben az esetben a színes motívumok kifejezetten sikkessé, trendivé teszik az összképet. Egy ilyen pantalló esetében érdemes színes kiegészítőket keresni, hogy igazán különlegessé váljon a szett.

 

A harsány minták sokaknak problémát okozhatnak. Ilyen esetekben érdemes megvizsgálni, hogy milyen színek találhatók meg a nadrágon. Ha a felsőrészt és a kiegészítőket ehhez igazítod, akkor igazán vidám, nyárias lesz az összkép.

 

A farmerek sem maradhatnak ki a felsorolásból, mivel a színes verziók mellett megjelentek a különféle motívumokkal megbolondított változatok is. Bár ezeket a nadrágokat kicsit nehezebb ízlésesen kombinálni, megfelelő darabokkal párosítva abszolút bekerülhetnek az utcai szettekbe.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés