A hetvenes évek divatja ismét betört a nyári trendek közé, így szinte mindent elleptek a bohém minták. A vidám színkavalkád mindent feldob, és még a fazonokkal sem kell túlzásba esni. Egyszerű kreációkkal összeboronálva még a legvadabb print is nőiesen fest.

hirdetés

A hetvenes évekből továbbra is szívesen merítenek ihletet a tervezők. Az elmúlt években már sorra felvonultatták a korszak slágerkreációit, szinte mindent előszedtek, aminek valaha nagy sikeres volt. Az időutazásnak még nincs vége, a nyári szezont most a bohém minták uralják.

A színpompás, kaotikus printek nem számítanak újdonságnak, hiszen a hetvenes években ezek a motívumok lépten-nyomon felbukkantak. A különféle árnyalatokat szívesen keverték a nők, melyek rendkívül bohém, harsány összhatást garantáltak. Ám az efféle uralkodó, domináns mintázatokkal könnyű túlzásba esni, a virágok és a nonfiguratív motívumok vegyítése sokszor nem sül el annyira jól.

Vidám színkavalkád nőiesen: a bohém minták így mutatnak a legszebben nyáron

Ám az idei nyári divatban egy sokkal barátságosabb verziója hódít a színek és minták elegyítésének. Szinte minden esetben megjelenik egy visszafogott árnyalat, ami vezérfonalként vagy balanszként működik az összeállításon belül. Ez lehet a fehér, fekete, esetleg a bézs. A szolidabb árnyalatok megjelenhetnek egy print részeként is.

A stílusokat kedvedre variálhatod, keverheted. Jöhet egy bő szárú nadrág printes felsővel megbolondítva.

Nagyon divatosak a különféle overallok, ezeket szintén a hetvenes évekből örökítette át a divat. A paisley minta úgyszintén ebből a korszakból származik. A kettő keveréke igazán nyáriassá teszi az összképet.

A kétrészes szett a nyolcvanas évek öröksége, a párba rendezhető darabok között is megjelennek a harsány minták. Ebben az esetben nem kell aggódni a túl feltűnő összhatás miatt, hiszen a hetvenes évek ihlette printek szépen alakítják a megjelenést. A kiegészítők ebben az esetben lehetnek egyszerűbbek.

Ha végképp semmi ötleted, akkor kombináld farmerrel a színes, printes darabokat. A nadrág egyszerűsége tompítja a szett harsányságát, miközben nagyszerűen megteremti a harmóniát. Virágminta esetén kifejezetten praktikus.

A nadrágokat sem érdemes kihagyni a sorból, a hetvenes években a mintás pantallók nagyon futottak. Fehér blúzzal kombinálva nem lehet velük tévedni.

Idén hódítanak a merész színkombinációk, melyekben a minták is helyet kaptak. A harsány árnyalatokat remekül megfűszerezik a különféle printek. Ám jobb óvatosan bánni velük, ebben az esetben különösen fontos, hogy az öltözék árnyalatai összecsengjenek.

 

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Steve Lewis, Tony Moussoulides / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés