A mintás ruhák ősszel sem kerülnek a szekrény mélyére, hiszen a nyárias virágmintákat felváltják a decens kockás darabok, amelyek komolyságot és eleganciát kölcsönöznek a megjelenésnek. Bár ezek némiképp kötöttebb kreációk az egyszínű társaiknál, ma már egyáltalán nem számít divatbűnnek, ha eltérő mintázatokat házasítasz össze. Megmutatjuk, hogyan kerülheted el a harsány végeredményt!

hirdetés

Ahogy hűvösebbre fordult az idő, ismét az ajtón kopogtattak a közkedvelt minták, hogy újra meghódítsák a női szíveket. Szerencsére a kockás és ocelotmintás darabokat idén sem kell nélkülözni, ráadásul pár apró trükk segítségével az őszi ruhatár jól kihasználható részévé válhatnak. Remekül feldobják a legegyszerűbb összeállításokat is, így biztosan nem lesz velük unalmas a megjelenés.

A mintás ruhák ősszel is feldobják a megjelenést

Ám a különféle mintás darabok nemcsak önmagukban mutatnak jól, hanem más-más anyagmintázatokkal is kombinálhatod őket, ezt nevezik mix and match-nek. Elsőre furcsának tűnhet, hiszen az eltérő minták kombinálásból könnyen kavalkád alakulhat ki, ami előnytelenül harsánnyá teszi az összeállítást. Ám, ha megtalálod az egyensúlyt, akkor a szetted túlzások nélkül válik feltűnővé.

Szerencsére nem kell stylist végzettséggel rendelkezni ahhoz, hogy csinos kis szetteket alkothassunk a mintás darabokból, csupán érdemes pár alapvető szabályt betartani. A megfelelő árnyalatok kombinálásával sokat lehet finomítani a megjelenésen, például érdemes végigvezetni az öltözéken egyfajta színritmust.

A kisebb blokkokban visszaköszönő vezértónus egységessé, harmónikussá teszi az összképet. Az is jó megoldás, ha hasonló printeket rendelsz egymás mellé, például csak kis léptékű, vagy kizárólag nagy léptékű, szellősebb mintázatokat alkalmazol.

Ha kíváncsi vagy, hogy miként alkothatsz csinos, ám mégis feltűnő szetteket, akkor lapozd végig a galériát!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés