A kockás minta idén ősszel is tarol, legalább tucatnyi verzióban tűnik fel az utcai divatban. Elegáns, mégis megbolondítja a hétköznapi összeállításokat, s mindezt úgy, hogy nem teszi kirívóvá, tolakodóvá a megjelenést. Mutatjuk, hogyan érdemes variálni a mindennapokban.

hirdetés

Kockás minta ősszel sikkesen, stílusosan

Sokan kifejezetten tartanak a mintás holmik viselésétől, hiszen a motívumok határozottan feltűnőbbé, látványosabbá teszik még a letisztult összeállításokat is, ráadásul nem könnyű színben, mintában összeegyeztetni őket más darabokkal. Tény, hogy egy kis pezsgést és vibrálást visznek a megjelenésbe, ám a kockás darabok esetén nem kell tartani attól, hogy az összhatás tolakodó vagy túlzottan kirívó lenne. A plédkockás és tartán mintázatú kreációk elegánsak, visszafogottak, mégis izgalmassá teszik a hétköznapi szetteket.

Mindent elsöprő népszerűségük egyáltalán nem a véletlen műve, a kockás darabok minden formában, színben és stílusban megtalálhatók az aktuális kínálatban. Feldobják a kosztümöket, a szoknyákat, a kabátokat, de a szimpla nadrágokat vagy blézereket is más szintre emelik. Nem kell, hogy az egész szett kockás díszben tündököljön, sokszor elegendő egy-egy egyedibb darab, s máris sikkesebb, divatosabb hatást kelt az eredmény.

A galériában mutatjuk, hogyan érdemes variálni a különböző kockás holmikat az őszi időszakban.

 

A kockás minta egész évben tarol, ám az őszi-téli szezonban éli virágkorát. Ilyenkor sokan választják a skót kockás anyagú darabokat, melyek valamiért tényleg igazi őszi hangulatot kölcsönöznek a megjelenésnek. Nem kell félni tőlük, nem úgy működnek, mint a pöttyök vagy a virágok. Habár a nagyobb mintázatok valóban könnyebben szélesítik az alakot, itt nincs akkora differencia a mintaméretek között, mint más motívumok esetében. Alkati adottságoktól függetlenül bárki bevetheti a menő kockás darabokat!

A kockás mintázatok bármely ruhadarabon megjelenhetnek. A nadrágok, blézerek, kabátok, blúzok és szoknyák egyaránt ellepték az őszi kínálatot. A kockás szuperül mutat kockással, de a merészebbek bátran kombinálhatják őket más motívumokkal is. Pöttyös holmikkal összeboronálva például nagyon ütős az összkép!

Ha nem rajongsz a mintás öltözködésért, érdemes a kiegészítőkkel trükközni egy kicsit. Egy kockás táska vagy sál például látványosan feldobja a szimpla hétköznapi szetteket, hűvösebb időben pedig már a kockás sapkák és kesztyűk is előkerülhetnek a szekrény mélyéről.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés