A rövidnadrág sok szempontból kényelmesebb viselet, mint a szoknya, viszont a nőies stílus kritériumainak nem minden esetben felel meg, ám idén olyan fazonok is jelen vannak a kínálatban, amelyek sikkesen, és akár elegánsan is viselhetőek.

hirdetés

A rövidnadrág korábban kiszorult a nőies stílus kelléktárából, de manapság ismét előtérbe kerültek az elegánsabb fazonjai, amelyekkel a kifinomultabb összeállítások is megvalósíthatók.

Az A vonalú, élére vasalt darabok, a magas derekú, hosszabb szabású kreációk, a szettben kapható mintás verziók, a selyemfényű, lenge anyagból készült rövid szoknyanadrágok mind tökéletesen passzolnak az elegánsabb, szofisztikált utcai öltözékekhez, amelyeket nem kell túlcifrázni, hogy igazán nőiesek legyenek, hiszen egyszerű kulcsdarabokkal, csinos kis cipelőkkel kombinálva alapból sikkesen mutatnak. Ezeknek a fazonoknak nagy előnye, hogy roppant kényelmesek, ráadásul sokoldalúan variálhatóak.

Rövidnadrág elegánsan, komfortosan: a nőies stílus kedvenc fazonjai idén nyáron

Míg korábban a sportos, lezser utcai stílus esszenciái voltak a rövidnadrágok, idén abszolút megváltozik a helyzet, hiszen a tavasszal befutott rövidnadrágos kosztümszettek, a magas derekú, élére vasalt sortok, valamint a lenge anyagú szoknyanadrágok és bermudák átveszik az uralmat az oldalzsebes és farmeranyagú verzióktól.

Noha a farmersort örök darab, ami sohasem megy ki a divatból, idén kicsit háttérbe szorul a nőiesebb verziók javára.

Elegáns bermuda

A bermuda stílusa kissé ambivalens a divatban, hiszen kényelmes fazonjaival két véglet között helyezkedik el: jó ideje párban jár a blézerrel, mint elegáns darab, ugyanakkor megvan benne a maszkulin vonal hanyag lezsersége.

Ráadásul a fazonja miatt is kétesélyes, hiszen nem mindenkinek előnyösek a térdig érő, bővebb verziók. Ám, ha sikerül rábukkanni a testalkatnak megfelelő szabásra, a bermuda tökéletesen beépíthető a nőies stílusú öltözékekbe. Jól mutat finom anyagú ingekkel, selymes felületű, lenge blúzokkal, blézerekkel és egyszerű, letisztult topokkal. A most divatos magas sarkú papucsok és sling cipők szintén elegáns kiegészítői lehetnek az egyenes vonalvezetésű vagy A vonalú bermudáknak.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Magas derekú rövidnadrág

A magas derekú, enyhén A vonalban bővülő, gyakran élére vasalt vagy felhajtott szegőszéllel rendelkező rövidnadrágok cseppet sem új keletűek, a vintage stílusú holmik között például megtalálhatóak az ötvenes évek ihlette darabok.

Az övvel ellátott, elegáns fazonok éppúgy népszerűek, mint a magas derékszabású mini sortok, melyek blézeres szettben ugyancsak kaphatóak. Idén a selyemanyagú verziók is visszatérnek a divatba, melyek alkalmi öltözékekhez éppúgy jól passzolnak.

Képek: Ernesto Ruscio/GC Images, Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A magas, paperbag derekú kreációk a kifinomultan sikkes összeállításokban és a vakációhangulatú öltözékekben egyaránt megállják a helyüket. Kosztümmellénnyel, lenge blúzzal kombinálva elképesztően nőiesek.

Gumis derekú sort

A roppant kényelmes, lengébb anyagú, gumis derekú sortok palettáján a rövid fazonú A vonalú darabok, valamint a szoknyanadrágok úgyszintén megtalálhatóak. A színes-mintás felhozatalt főként az efféle rövidnadrágok képviselik idén, melyek kétdarabos szett részeként ugyancsak felbukkannak a kínálatban.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Főként lenvászon, twill- és selyemanyagú verzióban jelennek meg a nyári divatban, és nagy előnyük, hogy a vakációstílusú és az utcai öltözékekben egyaránt otthonosan mozognak.

Nőies kiegészítőkkel, finom blúzokkal összeboronálva stílusos megjelenést biztosítanak, pláne, ha a mintázatukból kiragadt árnyalatok több felületen feltűnnek az összeállításban.

A rövidnadrág, ha nem is vetekszik a szoknya varázsával, tökéletesen harmonizálhat a nőies stílus klasszikus elemeivel, ám ehhez egy megfelelő fazonra van szükség.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig, Edward Berthelot, Ernesto Ruscio/GC Images, Streetstyleshooters /Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés