A cuki kis kötött mellény idén alaposan felturbózza a hétköznapi megjelenést. Nőies, vagány és retró szettekben egyaránt csodásan mutat.

hirdetés

A kötött mellény nem unalmas, igazi stílusfűszer!

A kötött mellény alapvetően egy retró ruhadarab, ám manapság rendre feltűnik az őszi-téli kínálatban. Az elmúlt években a retró trendek abszolút a hatalmukba kerítették az utcai divatot, így egyáltalán nem meglepő, hogy az egykor stílusosnak számító nagypapamellény is bekerült a repertoárba. A manapság kapható mellények ráadásul cseppet sem unalmasak, tökéletesen beépülnek és illeszkednek a modern ruhadarabok kínálatába.

A klasszikus kockás darabok mellett a különleges kötésű verziók tarolnak most. A vékonyabb mellények simán elférnek egy blézer alatt, míg a vastagabbakat már nehezen lehet pluszfelöltőkkel rétegezni. Vannak garbónyakú, V kivágású és környakú szabással ellátott változatok is, így mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb és legideálisabb verziót.

A galériában mutatjuk, hogy milyen sokszínű a kis kötött mellény, tényleg bármilyen stílusban megállja a helyét.

 

A mellények népszerűsége nem véletlen. Nem csupán stílusossá teszik a megjelenést, hanem rendkívül praktikusak az őszi-téli időszakban. Remekül rétegezhetők, a legtöbben csinos ingekkel vagy blúzokkal kombinálják a kedvenc darabjukat. A manapság trendi preppy stílusban különösen jól mutat, rakott szoknyával és galléros felsővel összeboronálva hamisítatlanul hozza az iskoláslány-kisugárzást. Az oversize verziók szintén kapósak most, ezeket főként lezserebb, hanyag szettekben célszerű bevetni.

A kötött mellények csodásan mutatnak monokróm szettekben, akár beleolvadnak az outfit árnyalatába, akár elütnek a többi kulcsdarabtól. Már önmagukban feltűnést keltenek és elegendők ahhoz, hogy felpezsdítsék, izgalmassá tegyék az összhatást.

Hidegebb időben bátran kombinálhatod őket kötött pulóverekkel is. A kötött-kötött párosítás egyáltalán nem túlzó, sőt, idén nem lehet hibázni a különböző kötött, illetve horgolt cuccok összeboronálásával. Ilyenkor azonban fontos, hogy a mellény ne feszüljön túlságosan, legyen inkább bővebb, lezserebb szabású. Ha szűk verziót választasz, nagyon összetömöríti maga alatt a pulcsi anyagát, az eredmény pedig igencsak furcsa hatást kelt, nem mellesleg nagyon kényelmetlen lesz.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés