A cipőfűző befűzése és megkötése az óvodán túl már nem igazán okoz gondot, de ha téged is zavar, hogy a divatos edzőcipők és sneakerek egyre hosszabb és hosszabb fűzővel rendelkeznek, ezek a menő trükkök a hasznodra válhatnak.

hirdetés

Akár sportos, akár vagány utcai stílusról van szó, a hanyagul masnira kötött cipőfűző, ami ráadásul túlságosan hosszú, igencsak le tudja rombolni a jól felépített szett trendi összképét. A lezser öltözékek esetében éppúgy fontosak a részletek, így a fűző is könnyen a figyelem középpontjába kerülhet, ha, mondjuk, maga a cipő a szerelés fókuszpontja.

Kép: Getty Images.

 

A cipőfűző befűzése nem nagy ördöngösség, ám bátran eltérhetsz az általános sémáktól, pláne, amikor túl hosszú darabbal kell boldogulnod.

A cipőfűző befűzése ilyen izgalmas is lehet: feldobja a szettet, ha így trükközöl

Számos cipőbefűzési módszer létezik, egyesek már-már művészi szinten űzik a megkötési trükköket. Ha túl hosszú a fűző, és csak félméteres masnit tudnál kötni belőle, egy roppant egyszerű tipp beválhat. Szimpla keresztfűzéssel vezesd végig a fűzőt, majd a videóban látható módon rövidítsd le a végeit. A szokásos csomózás vagy bokrétakötés helyett itt a hurkos megoldást láthatod, így nincs kevésbé mutatós görcs és dupla masni, vagyis sokkal rendezettebb lesz az összkép.

Ez a másik módszer hurkolással dobja fel a szokványos cipőbefűzési opciókat. Az alapvetően laza, sportos öltözéknek, de éppúgy a lezseren nőies stílusmixeknek nagyon vagány részleteleme lehet ez az apró csavar a cipőfűzővel.

 

Játszadozhatsz színes fűzővel is, amely jól passzol a szetted valamely árnyalatához, de a szimpla fehér darabot is feldobhatod a trükkös megkötési technikákkal.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés