A lenge lenvászon ruhák a nyári ruhatár legpraktikusabb darabjai . Könnyen szellőznek, nem tapadnak rá az emberre, így ideális viseletnek bizonyulnak a nagy melegben. Az ilyen anyagú nadrágok, felsők és egészruhák egyaránt népszerűek a szezonban, ráadásul a közhidelemmel ellentétben cseppet sem annyira kényesek a tisztításukat illetően. Mutatjuk, milyen fazonokkal találkozhatsz a kínálatban!

hirdetés

Bár a nyári hónapokban sokkal változatosabban lehet öltözködni, mint késő ősztől tél végéig, a ragacsos, fülledt hőség sokakat elbizonytalanít. Igaz, hogy a felsők és a szoknyák is egyre rövidebb szabásúak, és az idei divat bőkezűen ontja magából az itt-ott kivágott fazonokat, nem mindig az a legcélravezetőbb, ha minél kevesebb anyag takarja a női idomokat.

Egyrészt könnyen közönségessé válhat az öltözék, másrészt mindennek megvan a megfelelő helye és ideje, például a falatnyi topok és sortok általában nem felelnek meg munkahelyi viseletként. A légáteresztő, lenge anyagú holmik leegyszerűsítik a hőségre szabott öltözködést, például a divatos lenvászon ingekkel, overallokkal és az A vonalú palazzo nadrágokkal egyszerre megvalósítható a sikkesen nőies megjelenés, és a kánikulabarát összeállítás.

A lenvászon elképesztően népszerű annak ellenére, hogy könnyen gyűrődik és kíméletes mosást igényel, az előre kezelt, valamint a kevertszálas anyagok azonban már sokkal strapabíróbbak, persze a mosási útmutatót nem árt pontosan követni. Különféle fazonú és stílusú bermudák, ingek, blézerek és egészruhák sorakoznak manapság az üzletekben, melyek mind-mind ebből a szellős, puha anyagból készültek.

Egy ilyen ruhaneműt könnyű kombinálni, jól mutat például pamutdarabokkal vagy fényes selyemmel. Igazi nyári viselet, ami a legnagyobb kánikulában is sikkes, nőies megjelenést garantál. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, elég pár kiegészítővel feldobni a kedvenc kreációkat.

A lenvászon ruhák a nyári divat legkényelmesebb elemei

Ha szóba kerül a lenvászon, sokan csak a fehér, bézs és nyers színű darabokra gondolnak. Bár egyidőben valóban ezek a színek uralták a felhozatalt, ebben a szezonban rengeteg színes, mintás darab került be a kínálatba. Vannak virágos, csíkos darabok, és az élénk tónusok sem maradhatnak ki a sorból. Az efféle megoldások remekül passzolnak az aktuális trendekhez, így igazán vidám lesz velük a megjelenés.

 

A fazonok tekintetében igazán változatos a felhozatal. Főként lenge, oversize ingeket, nadrágokat találhatsz a kínálatban, ám az elegánsabb, letisztultabb darabok sem hiányoznak a repertoárból. A szolidabb nadrágkosztümöket, kétrészes szetteket nemes egyszerűségükben viseld, nem kívánnak sokféle kiegészítőt vagy egyéb stílusfűszert, mert önmagukban is roppant nőiesek.

Az elegánsabb ruhákat elég megbolondítani egy magassarkúval és mutatós kistáskával, míg a nappalra szánt darabokhoz az egyszerű papucsok, szalmatáskák is jól passzolnak. A különféle hajkiegészítők és ékszerekkel pedig tovább színesítheted az egyszerű, praktikus kreációkat.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés