Nyáron, a nagy melegben célszerű nyitott lábbeliket hordani, ám megesik, hogy nem alkalmasak a napi teendőkhöz. Azok, akik gyakran közlekednek biciklivel vagy gyalogszerrel, gyakran a kényelmesebb zárt cipők mellett döntenek, melyek között szellősebb darabok is akadnak. Az aktuális kínálatban a sportostól, az elegánsig minden megtalálható, így érdemes a cipőboltok polcaira vetni egy-egy kósza pillantást. Megnéztük a felhozatalt, és árakkal mutatjuk a kedvenceinket!

Nyáron a legtöbb nő igyekszik minél nyitottabb lábbelit választani. Tény, hogy a szandálok, papucsok jól szellőznek, és nem izzad bennük annyira a láb, ám nem minden esetben praktikusak. A túlságosan nyitott papucsokból kicsúszhat a lábfej, a nem megfelelő alátámasztás pedig megterheli a bokát, térdet, illetve a gerincet.

Másik fontos szempont, hogy a nyitott lábbelik nem minden esetben alkalmasak. Vannak események, amikor egészen egyszerűen nem illik őket viselni. Míg máskor az útviszonyok nem teszik lehetővé a nyitott lábbelik hordását.

Csinos, zárt cipők minden alkalomra

A nyári zárt cipők olyan anyagból készültek, melyek jól szellőznek. Sokféle vászon, bőr vertióval találkozhatsz a kínálatban. Az efféle textil felsőrészű topánok sokkal praktikusabbak, mint a szintetikus és műanyag darabok. Jobban átengedik a levegőt, és kevésbé izzad meg benne az ember lába. Fontos szempont, hogy a kiválasztott lábbeli olyannyira kényelmes legyen, hogy ne törje fel a lábujjakat, sarkakat.

 

A legtöbb lapos talpú fazon szinte bármivel jól mutat. Remekül variálhatóak a nőies balerinák, melyek a francia nők kedvencei. Egy piros vagy sárga cipő pedig a megjelenést is felpezsdíti. A szalmatalpú darabokkal lehetetlen tévedni, remek kiegészítései a lenvászon holmiknak és a bermudáknak.

A fekete és a fehér mellett a vidámabb színekben is érdemes gondolkodni, melyek jól kihasználhatóak a nyári szezonban. Az élénk zárt cipők többsége nagyszerűen mutat a mintás ruhadarabokkal, de meglepő színpárosításokba éppúgy beültetheted őket.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés