A nyári melegben nem mindig egyszerű csinosan, sikkesen öltözködni. Az elegáns stílusba nehezen férnek bele a falatnyi sortok, de a rövidnadrág is lehet roppant nőies, hiszen sokféle fazonja akad. Egy hosszabb szabású darab nem csak sportosan viselhető, lenge anyagú blézerrel vagy blúzzal kombinálva pont ideális a melegben.

hirdetés

Amikor igazán beüt a kánikula, sok nőnek gondot okoz a visszafogott, sikkes összeállítások megkomponálása. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy szellős, kényelmes darabokat válogasson össze, amelyek nem szívják magukba a meleget. Érthető, hogy a legtöbben minél több bőrfelületet hagynak szabadon, hiszen nem kellemes, amikor az emberre szó szerint rátapad a ruha anyaga, de pont emiatt könnyű átlendülni a kifinomult stílus határán.

A mélyen kivágott, falatnyi ruhadarabok vonzzák ugyan a tekintetet, de nem feltétlenül elegánsan nőiesek. Ha egy szolidabb szerelés a cél, érdemes egyszerű alapdarabokra támaszkodni, melyek harmóniát, finomságot sugallnak.

Akár a rövidnadrág is lehet nőiesen elegáns, és egy hasat szabadon hagyó felsővel éppúgy megvalósítható a szofisztikált megjelenés, tehát nem kell szigorúan zárt fazonokba burkolózni a finom összkép érdekében. A bermudák között vannak kifejezetten előnyös, alakformáló darabok, melyek megfelelő hosszúsággal rendelkeznek. Hiszen, ha a felső szűk vagy rövid, a nadrágnak, esetleg szoknyának nem árt visszafogottabbnak lennie.

Sikkes, nőies lesz a megjelenés, ha a rövidnadrág így kerül be a szettbe

A szett alapja a bermuda, ami idén nagyon divatos. A térdig érő fazonok nem túl kacérak, mégis csinosak, ugyanis magas derékszabásuknak köszönhetően szépen kiemelik a derekat, és optikailag karcsúbbnak mutatják a sziluettet. A nyári szezon elmaradhatatlan árnyalata a fehér, mely pozitív tulajdonságainak köszönhetően népszerű: fiatalítja a megjelenést, valósággal ragyogni fog tőle az összkép, és nem nyeli el a napfény melegét.

 

A fehér rövidnadrág remek alapja lehet a megjelenésnek. A megfelelő fazont könnyű kombinálni, és garantáltan imádni fogod a melegben. A világos szín olyan mint egy derítővászon, mert visszaveri a napfényt, ezáltal üdébb színben tünteti fel a bőrt. Ez a tónus jó alap lehet, kombinálhatod erősebb árnyalatokkal, vagy kihasználhatod a fiatalító erejét, és viselheted monokróm összeállításként.

A sikkes nyári szetthez elég egy bermuda, valamint egy fehér felső. Hűvösebb reggeleken megkoronázhatod a szerelést egy könnyed, szellős anyagú blézerrel, vagy mellénnyel, de ez nyugodtan elmaradhat. Bár erős napsütésben a béleletlen lenvászon zakó jó szolgálatot tesz, hiszen jól szellőzik, és nem hagyja leégni a bőrt. A kiegészítőkkel nem muszáj túlzásba esni, pár letisztult kreáció kellően izgalmassá teszi a végeredményt.

 

Képek: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés