A nyári szezonban a könnyed, laza, mégis nőies lábbelik a legnépszerűbbek, a fűzős szandál azonban nem csupán ezeket a tulajdonságokat hordozza magában. Új színt visz a megjelenésbe, akár egy egyszerű szoknyás, farmeres szettet is pillanatok alatt különlegessé és egyedivé varázsol. Rengeteg változata kering a divatban, így sokféle stílus közül válogathatsz.

hirdetés

Pár évvel ezelőtt nagy kört futottak a divatban a gladiátorszandálok, melyek különféle pántokkal fogták körbe a lábakat. Tény, hogy sok típus nem bizonyult előnyös viseletnek, ezért idővel kikoptak a kínálatból, ám az aktuális trendek nem csak felfrissítették, hanem sokkal nőiesebbé formálták a korábbi fazonokat.

A Dior tavaszi-nyári kollekciójában elegáns formában jelentek meg a fűzős lábbelik. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A Dior tavaszi-nyári kollekciójában a balerinacipő ötvözésével bukkant fel ismét a fűzős megoldás, míg a szandálok terén nem csak a megkötős saruféle kialakítások, hanem a kilencvenes évek dizájnjával ötvözött, elegánsabb modellek is népszerűvé váltak.

Elegáns tűsarkú változatban is divatos a fűzős szandál. Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Mintás ruhák esetében érdemes a motívumok színvilágához passzítani a szandál árnyalatát. Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A pántos, fűzős szandál platformos, lapos talpú, kocka-, törpe- és tűsarkú változatban egyaránt bekerült a divat vérkeringésébe.

A hetvenes évek divatját megidéző darabokhoz remekül passzolnak a pántos platform szandálok. Kép: Getty Images.

 

Egy ilyen sikkes lábbelihez jóformán mindegy, hogy mit vesz fel az ember lánya. Egy élénkebb színben pompázó verzió mindenképp vonzani fogja a tekintetet, rendkívül egyedivé teszi a külsőt. A csinos kis szandálok általában egyszerű dizájnnal bírnak, mégis irtó mutatósak vékony, ízléses pántjaikkal. Akár minden egyes nap más megjelenést kölcsönözhet egyetlen darab is, hiszen a pántok megkötésével zseniálisan lehet trükközni.

A fűzős szandál a nyári szettek slágerdarabja: így viseld a legnőiesebb fazonjait

A fűzős szandál egy teljesen nyitott lábbeli, más fazonokkal ellentétben azonban masszívan fogja a lábat, hiszen fűzőivel körbeöleli a bokát és a vádlit. Az egymást keresztező pántokkal ráadásul optikailag karcsúsítható a lábszár, ehhez azonban nem mindegy, hogyan tekered körbe és kötöd meg a fűzőt.

Nem feltétlenül kell magassarkúban rohangálni egész nap, sokszor egy lapos talpú lábbeli éppúgy elképesztően nőies külsőt varázsol.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A hosszú fazonú nadrágok eltakarják a fűzőket, azonban a hűvösebb estéken sem kell a szekrényben hagyni a csinos kis szandált. Vannak olyan divatpraktikák, amelyek segítségével még a bokáig érő fazonok is megvillantják a népszerű fűzős cipőket.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Összességében az is nagyon jól mutat, ha a fűzők elbújnak a nadrág szára alatt. A szandál fazonjából és nőiességéből cseppet sem vesz el, ha eltűnnek a pántok, bármilyen formában csinos és sikkes marad.

A pántok megkötésénél nem árt figyelni arra, hogy ne legyenek csomók, vagy egyenlőtlenül elosztott szálak, amelyek leronthatják az összképet. Bár szorosan kell tartani a fűzőket, hogy ne csússzanak le, óvatosan kell bánni velük.

Rövid lábakon mindenképp érdemes keresztezni a pántokat. Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A szorosan feltekert pántok könnyen bevághatnak a vádliba, ami roppant kényelmetlen tud lenni, és maximálisan lerontja a megjelenést.

A vékonyabb vádlival vagy vastag bokával rendelkező hölgyeknek előnyösebb választás lehet, ha alacsonyabb ponton kötik meg a fűzőt.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A pántok minden esetben keresztezzék egymást, ha csak vízszintes vonalban körbetekered azokat a lábadon, előnytelen, szélesítő hatást érsz el. Ellenkező esetben, az átlós, egymást keresztező vonalak által optikailag hosszabbnak, karcsúbbnak hatnak a lábak.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A szélesebb vádlira szerencsésebb kissé magasabb pontig felkötni a szandált, méghozzá egymást keresztező pántokkal, ám arra ügyelj, hogy ne a vádli legszélesebb részén, vagyis középtájon kösd meg a fűzőt, hiszen úgy nagyobb hangsúlyt kap a zömökebb terület.

Képek: Edward Berthelot, Melodie Jeng/Getty Images.

 

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Nem árt, ha a lábfejet is átlós vagy egymást keresztező vonalak tagolják, kizárólag így érvényesül a szandál alaknyújtó tulajdonsága.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés