A legdivatosabb lapos talpú nyári lábbelik nem ellenségei a nőies megjelenésnek, ha rátalálsz a megfelelő fazonra, többé nem kell kompromisszumot kötnöd a kényelem érdekében. Ezek a darabok sikkes ruhával, szoknyával is jól mutatnak.

hirdetés

Idén a klasszikus nőies stílust helyezi reflektorfénybe a divat, számos sikkes fazon tért vissza a múltból, mint például a körszoknya vagy a derékhangsúlyos ruha, ami az ötvenes-hatvanas évek eleganciájával fűszerezi meg a mindennapi, letisztult öltözékeket.

Bár a legújabb retró irányvonalak éppúgy elbírják a lazább stílusmixeket, amelyek nem zárják ki a kényelmet szolgáló elemeket a nőies megjelenésből, a cipőválasztás során sokan úgy érzik, hogy a sikkes összhang érdekében kizárólag a magasabb sarkú vagy telitalpú nyári lábbelik jöhetnek szóba.

Mivel idén meglehetősen sokrétű a cipő- és szandáldivat, bőven akadnak olyan fazonok a lapos talpú nyári lábbelik között, melyek nem bontják meg a nőies összhangot, és nem viszik el lezser irányba az öltözék stílusát.

Ezek a legnőiesebb fazonok a lapos talpú nyári lábbelik között

Zártabb és nyitottabb kialakítású darabok egyaránt akadnak a nőies lapos talpú lábbelik táborában, ezeknek a nyári fazonoknak pedig az a legnagyobb előnye – a kényelmes viseleten túl –, hogy letisztult stílusukkal a nőies szoknyákkal és a romantikus ruhákkal éppúgy könnyedén harmonizálnak, mint a nadrágos, lazább szettekkel.

Így nem kell kompromisszumot kötni, ha sűrű napokon vagy a nagy melegben nincs kedved magasabb sarkú topánokat viselni, és nem csak a sportcipők nyújthatnak megoldást, amikor a kényelem mellett döntesz.

Pántos balerinacipők

A Mary Jane-stílusú cipellők már jó ideje a retró divat kedvencei, tavasztól őszig szinte minden formában megjelennek a kínálatban.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Oszlopsarkú és platformos változatai is akadnak, de sokkal kényelmesebbek és változatosabban viselhetők a pántos balerinatopánok, amelyek rövidnadrággal, hosszabb vagy rövidebb szoknyával, valamint bájos egészruhával úgyszintén stílusosan kombinálhatók.

A semleges színű darabok mindenképp jó szolgálatot tesznek a ruhatárban, hiszen sokoldalúan kihasználhatod őket a szezonban.

Klasszikus és retró stílusú papucsok

Hogy fér össze a nőies sikk és a papucs? Idén olyan fazonok kerülnek előtérbe, melyek egyértelművé teszik a választ: a letisztult dizájnnak köszönhetően nagyon jól.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A nőies szettekhez kifejezetten jól passzolnak a sling fazonú cipők stílusát követő elöl zárt, hátul nyitott papucsok, melyek kissé nyújtott, hegyes orral rendelkeznek.

A körömcipők formavilágát követő papucsok a lezser elegancia kedvenc kiegészítőivé avanzsáltak, de éppúgy remekül mutatnak egy lazább, farmernadrágos öltözékben.

A klasszikus minimalista kialakítású papucs semleges megjelenésének köszönhetően bátran lavírozhat az eltérő stílusok között.

Romantikus és nőies nyári ruha mellett is sikkesen hatnak, de például a rövidnadrágos kosztümszettekhez ugyancsak szuperül passzolnak.

Ha csak egyetlen pár papucsot viszel a nyaralásra, ez a fazon mindenképp jó választás lehet, hiszen a lazább szerelésekkel ugyanolyan pazarul harmonizál majd, mint az elegánsabb összeállításokkal.

Lábujjas szandálok

Az ilyen szandálok viselése kapcsán sokan élből a lazulós, kényelmes nyári szettekre asszociálnak, pedig a minimalista stílusirányzat remek példákkal szolgál arra, miként lehet sikkes szintre emelni a lapos talpú, egyszerű dizájnnal rendelkező pántos szandálokat.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A nőies lábujjas megoldások roppant letisztultak, többnyire bőrből vagy puha bőrhatású anyagokból készülnek, és maximum egy-egy fémszínű dizájnelem díszíti őket.

A most divatos egyszerű vonalvezetésű, pántos ruhákhoz is tökéletesen illenek, de a komolyabb hangulatú irodai öltözékekbe is könnyedén beemelhetők.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A lábujjas fazonok rokonai, a Capri-szandálok is népszerűek a szezonban, melyek nem csak a vakáció idején bizonyulnak jó választásnak. A mindennapi, utcai divat stílusirányzataihoz ugyancsak remekül passzolnak, letisztultan nőies, retró és romantikus öltözékekben egyaránt szuperül működnek.

Sokpántos szandálok

Hasonlóképpen elegánsak és kényelmesek a sokpántos szandáltípusok, melyek mellőzik a karakteres stílusjegyeket, mint amilyen a platformos talprész, a széles pánt vagy a hernyótalpas kialakítás.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Pont az egyszerűségüknek köszönhetik nőiességüket, miközben szellősek és kényelmesek. Hasonlóak a saruhoz, de sokkal elegánsabbak és nőiesebbek.

A trükkös keresztpántok pedig optikailag nyújtják a lábakat és karcsúbbnak mutatják a bokát.

Klasszikus balerinacipők

Soha nem jár el felettük az idő, már ami a divatosságukat illeti, a klasszikus, kerekített orrú, bájos balerinacipők tökéletes kiegészítői lehetnek a letisztult nőies szetteknek és a romantikus, retró hangulatú ruháknak.

A francia stílus kedvencei ezek a lábbelik, hiszen egyszerű kialakításuknak köszönhetően sokféleképpen variálhatók.

Hegyes orrú sling topánok

A körömcipő és a balerinatopán dizájnjának egyesítésével jöttek létre a sling fazonú lábbelik, melyek többnyire hegyes orral és nyitott sarokrésszel rendelkeznek. Pántos, sokpántos, fémszínű és teljesen letisztult változatban egyaránt divatosak idén.

Előnyük, hogy szűkebb fazonú midiszoknya vagy lábszárig érő ruha viselése esetén optikailag nyújtják a lábakat, nem mellesleg sikkes összhangot teremtenek.

  • Megosztás:
hirdetés