Minden nőnek szüksége van legalább egy meleg ruhára, aki szeretné leegyszerűsíteni a téli öltözködést. A kötött ruha praktikus darab, persze, ez a fazonjától is függ.

A kötött ruha általában előkerül a téli és a tavaszi szezonban, ugyanis rengeteg olyan előnnyel rendelkezik, amellyel megkönnyíti a melegebb rétegezést. Ám sokan tartanak tőle, mondván, hogy vastag, kövérítő fajta, ami kíméletlenül tömbösíti az alakot.

Ennek a tévhitnek az alapja, hogy régebben túlnyomórészt hosszú és bő szabásvonalakat birtokolt a kötött ruha, és olyan is volt, hogy egy túlméretezett pulóverre hajazott a vonalvezetése, ami tényleg szélesebbnek mutatta a viselőjét.

Idén azonban a karcsúsított, átlapolt, csinosabb és nőiesebb fazonjai kerekedtek felül a hetvenes évek trendhullámain, ennek a változásnak köszönhetően pedig a derékhangsúlyos, lágy esésű, és szűk fazonú pamutruháknak jutott a főszerep.

Felejtsd el a szélesítő hatását: a kötött ruha most ennyire nőies!

A kötött ruha óriási nagy lépéselőnye, hogy nem kell rajta gondolkodni, csak fel kell kapni, és szinte azonnal teljessé teszi az outfitet. Az instant nőies megjelenéshez nem kell más, csak színben harmonizáló, vagy észrevétlen harisnya, hosszú szárú csizma, esetleg kényelmes bakancs, szükség esetén pedig néhány stílusos kiegészítő sapka, vagy öv formájában.

A lefelé bővülő átlapolt, valamint a testre feszülő szabásokkal egyaránt könnyű bánni: jól működnek szűkített vagy oversize blézerrel összeboronálva, kötött pulóverrel, garbóval rétegezve, és a szexi, sőt, az elegáns stílus sem áll tőlük távol.

Az átlapolt, mell alatt megkötős midiruha kötött anyaga ellenére is lágy eséssel bír, ugyanakkor keskenyebbnek mutatja a derékív vonalát. Ez a fazon különösen jól áll a telt idomú, homokóra testalkatoknak, de a fiús alakot is előnyösen formálja.

A tölcsérujjú, derékban összehúzható kötött ruha elsősorban a letisztult, és a retró stílusokban lubickol. Remekül passzolnak hozzá a térd- és combcsizmák, de kevésbé tűrik a rétegezést, mint az átlapolt fajták.

A nyári csőruhák és trikóruhák mintájára, a testhezálló kötött ruhák is megjelentek a kínálatban, hosszú ujjakkal, garbós nyakkal téliesítve. A szűk ruhaszabás előnye, hogy jól bírja a rétegeket: rádobhatsz poncsót, blézert, kardigánt, sőt, derékban megkötött, férfifazonú inget. Hátránya azonban, hogy viselőjének minden porcikáját kiadja, így hamar fényt derít a plusz kilókra.

A végig gombos kötött ruha rendkívül sikkes, nem mellesleg, hosszanti vonalaival optikailag nyújtja az alakot. Franciás stílusban, bokacsizmával, barett sapkával, derékövvel ellátott blézerrel viseld.

Akár ilyen elegáns is lehet a kötött ruha. A letisztult vonalvezetés és a mély hátkivágás extra nőiessé varázsolja ezt a mindennapi darabot.

Ha vastag a ruha anyaga, és csak finoman szűkített a fazonja, tegyél rá övet, mely hangsúlyt ad a derekadnak.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés